Tiszagyulaháza, Kossuth utca 73.

+36 52/391-990

ÜDVÖZÖLJÜK

TISZAGYULAHÁZA

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

Tiszagyulaháza Község Önkormányzata

TOP_PLUSZ-1.1.3-21-HB1-2022-00009

Pályázat címe 

Horgásztó fejlesztése Tiszagyulaházán

 

Pályázati felhívás kódszáma: TOP_PLUSZ 1.1.3-21-HB1-2022- 00009

Pályázó szervezet neve, címe: Tiszagyulaháza Község Önkormányzata 

Pályázat címe: Horgásztó fejlesztése Tiszagyulaházán

Pályázat összege: 101.813.924 Ft 

Pályázat befejezési határideje: 2025.12.31.

Támogatás Intenzitása: 100%

Jelen projekt átfogó célja Tiszagyulaháza Község Önkormányzatának tulajdonában lévő horgásztó fejlesztése, amellyel az önkormányzat a helyi jelentőségű turisztikai vonzerejét kívánja hosszú távon fenntartható (környezeti fenntarthatóság, üzleti fenntarthatóság, működési fenntarthatóság) módon fejleszteni.

Önkormányzat egy olyan turisztikai fejlesztést kíván megvalósítani a horgásztó környezetében és a településen, amely a horgászat mellett lehetőséget teremt az aktív üdülést nyújtó viziturizmus iránt érdeklődők számára a horgásztó mentén tervezett 2 db 6X5 m-es alapterületű filagória asztalokkal, padokkal, 10 db esőbeülő filagória és bográcsozó, játszótér, fahíd és a tóhoz kapcsolódó akadálymentesített közlekedés kiépítésével, kamerarendszer felszerelésével a vízi élővilág megfigyelésére, megismerésére a szabadidő vízikörnyezetben való eltöltésére a horgász család minden egyes tagja számára. A turisztikai létesítmények megvalósításának helyszíne az Önkormányzat tulajdonában lévő 020/8 és 020/1 hrsz-ú ingatlanok.

A tó egykoron ásványinyersanyag-kinyerő helyként volt nyilvántartva. A horgásztó talajvíz bázisú, azaz vízpótlása a talajvízből (és a csapadékvízből) történik. A tó vízszintjét a mindenkori talajvízállás határozza meg. A vízállás lehetővé teszi egész évben a horgászást.

Tiszagyulaháza Község Önkormányzata 2016-ban kérvényezte a terület horgásztóvá történő átminősítését. Az átminősítés sikeres volt, a tó 2032. december 31-ig rendelkezik hatályos vízjogi üzemeltetési engedéllyel. 

Az Önkormányzat jelen pályázatban a horgásztó szolgáltatásait kívánja fejleszteni, bővíteni, amivel megalapozhatja az eddigi sikeres működés hosszú távú folytatását.