Tiszagyulaháza, Kossuth utca 73.

+36 52/391-990

ÜDVÖZÖLJÜK

TISZAGYULAHÁZA

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

A ballagási hét


Nemrég még azon izgult az osztály minden egyes tagja, hogy milyen lesz a vizsga, jól sikerül-e?

Azóta már túl vagyunk mind a 25-en a vizsgán, sõt a ballagáson is! Vizsgázni június 13-án irodalomból, és matematikából kötelezõ volt, ezen kívül még egy szabadon választott tantárgyból. Egész jól sikerült, néhány kivétellel pedig azt mondhatjuk, hogy nagyon jól sikerült! Sok ötös és dicséretes lett, olyan tanulók is szereztek jó jegyeket, akik egyébként rosszul álltak az adott tantárgyból!

A vizsga egészen fél 4-ig elhúzódott, utána a jól megérdemelt buli következett, melyben a 7. osztály megvendégelésére került sor.

Másnap a bolondballagásé volt a fõszerep, a ballagási próbák mellett! Meglátogattuk az óvodásokat, elmentünk a boltba, az önkormányzati hivatalba, mind Tiszagyulaházán és Újtikoson is.

A rég várt ballagás június 16-án (szombaton) délelõtt fél 9-kor kezdõdött. Mindenki nagyon izgatott volt. A napközis terembe mentünk elõször, ahol meglepetés várt minket, a 7. osztály átadta a ballagó tarisznyát és egy szál virágot! Tiszagyulaházán, az iskola elõtti udvaron kezdtük volna, de az esõ miatt átmentünk a kultúrházba. Kezdetét vehette a ballagási ünnepség; melyet Radics Zoltánné Jutka néni szervezett!

A konferáló, Takács Ádám 6. osztályos tanuló volt. Hallhattuk Juhász Margit iskolaigazgató, majd Mikó Zoltán polgármester úr beszédét. A ballagó 8. osztálytól, a ballagtató 7. osztály nevében Radics Kitti és Kovács Máté búcsúzott el. A 8. osztály búcsúbeszédét Herbák Andrea mondta el, ennek keretében Radics Krisztián elénekelte az Anyácska c. dalt, Radics Vivien pedig a Köszönöm c. verset mondta el. Az iskola zászlajára, a hagyományoknak megfelelõen, a ballagási szalagot Dobos Anett és Kovács Ádám felkötötték.

A Tiszagyulaházáért Alapítvány idén 3 tanulónak ítélte oda a Talentum díjat, amely odaítélésének feltététele a kiváló tanulmányi eredmény, szorgalom és példamutató magatartás! Az alapítvány Kuratóriumának elnöke, Katona Ferencné adta át a fejenként ötezer forintos díjat Dobos Anettnek, Herbák Andreának és Megyesi Ágotának! Ezen kívül elbúcsúztunk két nagyszerû tanár nénitõl, akik több évtizeden keresztül tanítottak iskolánkban; Tamás Antalné és Kékesi Istvánné is velünk együtt mennek el.

Mikó Zoltán polgármester a tiszagyulaházi képviselõ testület nevében, kitüntetést adott át a két nyugdíjba vonuló pedagógusnak, a közoktatásban végzett több évtizedes munkájuk elismeréséért.

A ballagási ünnep végeztével, megkezdõdött a tanévzáró rész, a könyvjutalmak, oklevelek átadása. A befejezés után, átvonultunk Újtikosra, ahol hasonlóképpen zajlott le az ünnepség.

Még egyszer köszönjük azt a sok-sok szép évet, fáradozást, munkát, mit értünk tettek tanáraink, tanítóink! 


Herbák Andrea

 << vissza