UNISON - Tiszagyulaháza
 
Látogatók száma: 1640
 
Közbiztonsági nap Tiszagyulaházán!
 


www.petegisz.hu
Egészségügyi alapellátás fejlesztése Tiszagyulaházán
 
 

Ülésezett a testület

A képviselő-testület 2013. október 29-én tartotta soron következő rendes ülését.
Az első két napirendben a község közrendjéről, közbiztonságáról tárgyalt a testület a Hajdúnánási Rendőrkapitányság Polgári Rendőrőrse vezetője, Monoki Viktor őrnagy, és a Tiszagyulaháza Polgárőrség vezetőjének, Kapus Istvánnénak írásos beszámolója alapján. Az ülésen részt vett Dr. Hraskó János alezredes, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság vezetője is. A napirend tárgyalása során elhangzott, hogy Tiszagyulaházán kevés a felderített bűncselekmények száma (a beszámolási időszakban, 2012-ben összesen 3 db), amely csupán a felderített eseteket jelenti. Ennél sokkal több eset van, amelyek nem kerülnek a rendőrség látószögébe különböző okok miatt. A két beszámoló kapcsán a Rendőrség és a Polgárőrség képviselői a kölcsönös jó kapcsolatról számoltak be, a Rendőrség elismeréssel szólt a helyi polgárőrök munkájáról.
Azt viszont mindkét érintett szervezet vezetője hangsúlyozta, az áldozattá válásban mi magunk is felelősek vagyunk, amikor hiszékenységünket, jószándékunkat  engedjük kihasználni.

Módosította a Képviselő-testület a helyi adórendeleteket. Jó hír, hogy ez nem jelent adóemelést, a hatályos jogszabály szerkesztési előírások miatt vált szükségessé a helyi rendeletek módosítása.

Tárgyalta a testület a helyi értéktár bizottság létrehozásáról szóló előterjesztést is. A testület végül úgy döntött, hogy jelenleg nem hozza létre ezt a bizottságot, országosan védendő értékkel településünk -sajnos- nem rendelkezik, de amennyiben ilyenről tudomást szerezne, akkor az értéktár bizottságot létre fogja hozni.

Döntött a testület az önkormányzat tulajdonában lévő külterületi ingatlanok megközelítését szolgáló földút, valamint a köztemető tulajdoni helyzetének rendezéséről.

 


Mikó Zoltán                                                                Maginé dr. Csirke Erzsébet  polgármester                                                                              aljegyző

 

 

<< vissza

 
 
UniWeb Bt.