UNISON - Tiszagyulaháza
 
Látogatók száma: 4019
 
Közbiztonsági nap Tiszagyulaházán!
 


www.petegisz.hu
Egészségügyi alapellátás fejlesztése Tiszagyulaházán
 
 

Önkormányzati hírek

Tiszagyulaháza Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az idei nyáron sem maradt munka nélkül, hiszen a munkatervben tervezett ülésen túl több képviselő-testületi ülés megtartására kerül sor. Ennek alapvető indoka a Tiszagyulaháza Község önkormányzata és Újtikos község önkormányzata által közösen elnyert „Belterületi bel-és csapadékvíz védelmi fejlesztések Tiszagyulaháza és Újtikos településeken elnevezésű pályázat volt, melyen a két település 313 millió Ft támogatásban részesült. Így a projekt megvalósítása miatt szükséges volt többek között a település közbeszerzési tervét módosítani, elfogadni a közbeszerzési szabályzatot, amelyek alapját jelentik a beruházás megvalósításának.
A Képviselő-testület a nyári ülésszakban megtárgyalta többek között az óvoda 2011/2012-es nevelési évéről, valamint az iskola 2011/2012-es tanítási évéről szóló beszámolóját, amelyet egyhangúan elfogadott. Az óvoda a tavalyi nevelési évben 26-os létszámmal működött, a nyári nyitva tartást július 31-ig sikerült megoldani.   Elmondható, hogy annak ellenére, hogy az óvoda szűkös tárgyi feltételekkel rendelkezik, az óvónők szakmai munkája mindenképpen említésre méltó. Nem szabad elfelejtkezni azokról az óvodai életet színesítő programokról sem, melyen a szülők, gyerekek, óvónők együtt vettek részt, pl.. az ún. Bódi-tavon történt felejthetetlen kirándulás.   
Az iskolai beszámoló tárgyalása során az tagintézmény vezető elmondta, hogy azt tartja a legsikeresebbnek, hogy nagy probléma nélkül sikerült a tanévet végigvinni. Voltak sikerek és csalódások. Nagyon sikeres volt a Commenius projekt tiszagyulaházi találkozója, széles körű összefogás volt jellemző a településen a találkozó megszervezése kapcsán. Sikerként könyveli el azt is, hogy az iskolai rendezvények színvonalasabbak voltak az elmúlt éviekhez képest. A tanulmányi eredményeket sikerként és kudarcként is említi. Mikó Zoltán polgármester az előterjesztés tárgyalásakor kiemelte, hogy az Önkormányzat minden évben több tízezer, esetleg százezer forintot költ az iskolára és az óvodára. Ilyen volt például a közelmúltban az óvoda vizesblokk cseréje, vagy az iskolai csőtörés, a burkolások, csempézések, vagy az ajtók, padok, javítása. Nyáron megtörtént az alsó szárnyat is kifestése, rendbetétele, így gond nélkül kezdte el szeptemberben a már két 5.osztály a tanévet. 
A településen a nyári időszakban tovább folytatódott a villanyoszlopok cseréje, melyet az E-ON munkatársai végeztek, amely következtében időszakos áramszünetek voltak. Ezért ismételten kéri a lakosság megértését az áramszolgáltató. 
Sajnálatos módon az elmúlt időszakban történtek lopásos bűncselekmények a településünkön.
2012. szeptember 12-én civil kezdeményezésre közbiztonsági fórumot tartottunk, melyen az önkormányzat képviseletében részt vettünk, jelen voltak még helyi vállalkozók a polgárőrség képviselői illetve a rendőrség képviseletében Monoki Viktor a polgári rendőr örs parancsnoka. A megbeszélésen ígéretet kaptunk a rendőri felügyelet megerősítéséről.
 Kérem a tisztelt lakosságot, hogy vigyázzanak egymásra és értékeikre, idegeneket semmiképpen ne engedjenek be házukba.

            Mikó Zoltán

Adorjániné dr. Szokol Ildikó

            polgármester

körjegyző

<< vissza

 
 
UniWeb Bt.