UNISON - Tiszagyulaháza
 
Látogatók száma: 2981
 
Közbiztonsági nap Tiszagyulaházán!
 


www.petegisz.hu
Egészségügyi alapellátás fejlesztése Tiszagyulaházán
 
 

Rendben zajlottak a választások

2010. október 3-án a választópolgárok új képviselő-testületet és új polgármestert választottak az ország minden településén.

Tiszagyulaházán nagy érdeklődés közepette tartottuk meg a választást, a választójogosultak 65,59 %-a adta le voksát a szavazóhelyiségben.

A választás rendben zajlott, a szavazás befejezéséig a Helyi Választási Bizottságnak nem kellett bejelentésre intézkednie, rendkívüli esemény szerencsére nem történt. A jelöltek türelmetlenül várták a választási eredményeket, kisebb csoport a szavazóhelyiség előtt közvetlenül a bizottságtól, első kézből várta a tájékoztatást. A bizottság tagjai gyorsan és pontosan dolgoztak, a választási eredményt tartalmazó jegyzőkönyv kiállítását követően 22 óra előtt néhány perccel a bizottság elnöke, Balogh Jánosné ismertette a választás eredményét.

A bizottság előzetes adatokat szolgáltatott az előírás szerint az Országos Választási Irodának,  így akik az interneten a www.valasztas.hu oldalon kísérték figyelemmel a választás alakulását, azok már jóval korábban, 21 óra előtt láthatták a polgármester választás és a megyei listaára leadott szavazatok alakulását. A választás részletes adatai ezen az oldalon ma is megtekinthetők.

A Helyi Választási Bizottság munkája nem ért véget a szavazatok összesítésével.  Október 5-én beadvány érkezett a Bizottsághoz a kampánycsend megsértése miatt. A benyújtó arról számolt be, hogy a vasárnapi misén a misét celebráló pap a mise végén felhívta a híveket, hogy menjenek el szavazni és adják le a szavazatukat a jól bevált emberre. Egy nappal később újabb beadvány érkezett, amelyben a Helyi Választási Bizottság összetételét kifogásolta a beadványt benyújtó, megítélése szerint a bizottság minden tagja valamilyen formában függ a megválasztott polgármestertől, így a bizottság nem volt elfogulatlan a választási eljárás során.

A Helyi Választási Bizottság formai okokra hivatkozva utasította el a kérelmeket, ugyanis a választási eljárási törvény pontosan meghatározza a kifogás tartalmi elemeit (pl. a sérelmezett jogsértés pontos jogszabályhely szerinti megjelölése, bizonyítékok felsorolása), melyeket a beérkezett beadvány nem tartalmazott. Ebből eredően azokat tartalmilag nem is vizsgálta.

A választási eredmény ellen nem érkezett fellebbezés, így az jogerős.


Maginé Dr. Csirke Erzsébet
körjegyző             

<< vissza

 
 
UniWeb Bt.