UNISON - Tiszagyulaháza
 
Látogatók száma: 4022
 
Közbiztonsági nap Tiszagyulaházán!
 


www.petegisz.hu
Egészségügyi alapellátás fejlesztése Tiszagyulaházán
 
 

Ballagás

"Most búcsúzunk és elmegyünk a mi időnk lejárt"

Ezzel az idézettel búcsúztak az általános iskola 8. osztályos tanulói diáktársaiktól, tanáraiktól. Utoljára szólalt meg az óra kezdetét jelző csengő 2010. június 12-én reggel 9 órakor a 26 elballagó diáknak. Kovács Józsefné osztályfőnök és Juhász Margit tagintézmény vezető kíséretében, még utoljára körbejárták az osztályokat, elköszöntek diáktársaktól, barátoktól, nevelőktől, az iskolától.

Az intézmény  előtt a szülők, rokonok, ismerősök várták a ballagási dalokat éneklő osztályt, majd a templom és iskola közötti hűvös, fás területen elkezdődött az ünnepség, melyen jelen volt Mikó Zoltán polgármester úr, Mezei József Újtikos alpolgármestere, Maginé dr. Csirke Erzsébet körjegyző, Dobos Lászlóné alpolgármester, Katona Ferencné a Tiszagyulaházáért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Az igazgatónő beszéde után a gyerekek ünnepi műsora következett.  A 7. osztályos tanulók elköszöntek a ballagóktól, majd a 8. osztályosok megható búcsú műsorát hallhattuk.

A 7. osztálytól a következő sorokat kapták útravalóul a ballagók.
"Az élet egyetlen esély - vedd komolyan,
Az élet szépség - csodáld meg,
Az élet boldogság - ízleld meg,
Az élet álom - tedd valósággá,
az élet kihívás - fogadd el,
az élet kötelesség - teljesítsd,
az élet játék - játszd,
az élet érték - vigyázz rá,
az élet vagyon - használd fel,
az élet szeretet - add át magad,
az élet titok - fejtsd meg,
az élet szomorúság - győzd le,
az élet dal - énekeld,
az élet küzdelem - harcold meg,
az élet kaland - vállald,
az élet jutalom - érdemeld ki,
az élet élet - éljed!"

A búcsúzásról szóltak a beszédek, versek, majd a kiemelkedő munkát végző ballagó tanulók dícséretben részesültek.
Jutalomkönyvet kaptak:
Kiváló tanulmány eredményéért: Budai Judit
Kiváló közösségi munkájáért: Bartha Boglárka, Kádas Klaudia, Szakácsi Mónika, Fazekas Dóra, Venczel Zsófia, Tóth Alexandra, Molnár Helga, Czaga Ádám, Varga Dorottya, Makrányi Csilla, Farkas Norbert, Kiss Balázs, Szincsák Péter.

AZ idén a Tiszagyulaházáért Alapítvány Talentum díját, /mely 5000 Ft / kiváló tanulmányi erdményéért és szorgalmáért Budai Judit kapta.

Ezen a napon nem csak a 8. osztálytól búcsúztunk, hanem osztályfőnöküktől Kovács Józsefné Kati nénitől is, aki 40 évi szolgálat után vonul nyugdíjba.
Mezei József Újtikos alpolgármestere, mint régi tanítványa köszönte meg munkáját, Juhász Margit igazgatónő és Mikó Zoltán polgármester pedig kollégái nevében búcsúzott. Mindkét település polgármestere egy-egy csokor virággal köszöntötte.

<< vissza

 
 
UniWeb Bt.