UNISON - Tiszagyulaháza
 
Látogatók száma: 1284
 
Közbiztonsági nap Tiszagyulaházán!
 


www.petegisz.hu
Egészségügyi alapellátás fejlesztése Tiszagyulaházán
 
 

100 éves Tiszagyulaháza

Tiszagyulaháza 2008-ban ünnepli fennállásának 100-ik évfordulóját, e jeles alkalmat október 25-én ünnepeltük településünkön. Az ünneplés négy helyszínen zajlott. A művelődési házba délelőtt kilenc órára hívtuk a vendégeket, ahol település történeti kiállítást tekinthettek meg. A lakosságtól kapott fényképeken, nyomon követhettük főbb intézményeinek épülését, szépítését, falunk fejlődését.

Mikó Zoltán polgármester ünnepélyes megnyitója után az óvodások vidám, őszi műsorát láthattuk, majd a református és baptista egyházak köszöntője következett.

   

A Római katolikus templomban 10 órától Bosák Nándor megyés püspök celebrálta az ünnepi szentmisét (közel húsz éve nem misézett püspök Tiszagyulaházán). A meghívott vendégek között voltak a falunkban szolgálatot teljesítő plébánosok és káplánok. A mise után püspökatya megáldotta az újonnan felújított plébánia épületét.
A következő helyszín a temető volt, ahol a világháborús emlékműveket koszorúzták meg az alapítvány és az önkormányzat képviselői.

Dél körül a sportpályán Tóth József országgyűlési képviselő, a polgári Kistérségi Társulás elnöke, majd Dr. Tiba István a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés tagja mondott ünnepi beszédet.
Rendezvényünket megtisztelték a környező települések polgármesterei: Dr. Pusztai Adél Görbeházáról, Csetneki Csaba Újszentmargitáról, Dr. Tiba István Balmazújvárosról, Tóth József Polgárról, Jónás Sándor Tiszacsegéről.

   

Tóth József
(a Kistérség elnöke)

Dr. Tiba István


Utánuk Mikó Zoltán polgármester köszöntötte a jeles évforduló alkalmából a jelenlévőket. Majd egy kis meglepetés következett, az Önkormányzat csapatzászlót adományozott a Polgárőrségnek, megköszönve ezzel áldozatos munkájukat.

A délután a kulturális műsoroké volt, hét település részvételével. 

Tisza színjátszó csoport     

Balmazújvárosi hastánc csoport

Tiszacsegei Hagyományőrzők


A gyerekeket az egész nap folyamán ugrálóvár, lovaglási lehetőség várta, a fiatalok pedig painball és quad pályán kamatozhatták ügyességüket. Bemutatkozott az újtikosi Béke Vadásztársaság, akik fantasztikus kiállítással lepték meg az érdeklődőket. Vendégünk volt a Miskolci gombász egyesület, akiktől szintén érdekes dolgokat tudhattunk meg a mérgező és ehető gombákról egyaránt.
A szokásos ebéd az idén sem maradt el, összesen hat üst ételt osztottunk szét a kilátogató vendégeknek. Az est tombolahúzással folytatódott, majd bállal zárult.

Nem terveztünk költséges rendezvényt, hiszen a jelen pénzügyi helyzetünk ezt nem is tenné lehetővé. Polgármester úr megpróbált minél több szponzort megkeresni, hogy méltóképpen ünnepelhessük ezt a jeles évfordulót. Erőfeszítése sikerrel járt, hiszen a rendezvény teljes költségét szponzorok állták.
Mi csupán azt szerettük volna, hogy a falu lakossága és a hozzánk érkező vendégek jól érezzék magukat, és maradandó élményt nyújthassunk minden tisztelt jelenlévő számára.

Támogatóink voltak: JABIL CIRCUIT, Fornetti, OTP. Polgári Takarékszövetkezet, Főnix Patika, Reproprint Kft., Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat, Polgári Többcélú Kistérségi Társulás, Hortobágymenti Vízgazdálkodás, Tiszamelléki Mélyépítő Kft., Polgár-Csege Coop. Zrt.,

Helyi vállalkozók: Szarka László, Kékesi István, Szilvási Ferenc, Török László, Deák Zoltán, Megyesi István, Megyesi Elemér, Tóth Benjámin, ELÍR BT. Tiszagyulaháza, DUMI élelmiszerbolt.

Tombola ajándékok: Mini Abc-Kapus József és Kapus Józsefné, Katona Ferencné.

Mindenféleképpen szeretnénk megköszönni azoknak az embereknek a munkáját, akik az előkészületekben és a rendezvény lebonyolításában részt vettek.
Bereczki László és Kovács Attila - plébánia és temető rendbetétele.
Radics Zoltán, Budai Béla - főzés, alapanyagok előkészítése
Kékesi István, Baróczi Tibor, Dudás Károly, Megyesi Istvánné, Lénárt Lászlóné, Bereczki Lászlóné, Farkas Jánosné, Hegyiné Kókai Ilona, Varga Dánielnév- főzés, nyersanyag előkészítés, ebédkihordás.
A felszolgálóknak: Tarr Ildikónak és Barkaszi Katának.
Tabi Lászlónak és Balogh Péternek - a helytörténeti kiállítás megvalósításáért.
Balogh Jánosnak és Laczai Jánosnak, akik évek óta különböző technikai eszközöket biztosítanak a rendezvények lebonyolításához.
A polgárőrség valamennyi tagjának.
Azoknak a fellépőknek, akik a különböző helyszíneken verset mondtak, konferáltak: Kola László, Taskó Mária Zsuzsanna, Budai Judit, Barna Eszter.
Az óvodásoknak és felkészítőknek Szabó Sándornénak, Nagy Zoltánnémak, Mezei Jánosnénak és Jancsó Lászlónak.
Az Önkormányzati dolgozóknak: Kovács Géza, Tábori Béláné, Józsa Sándor, Elekes Zoltán.
Képviselő testület tagjainak: Dobos Lászlóné, Dobos Tamásné, Kapus Istvánné, Megyesi Elemér, Szép Jánosné, Katona Ferencné.
Köszönet: Hímer Sándornak, Dobos Tamásnak, ifj. Megyesi Elemérnek, Megyesi Ákosnak, Dobos Nórának, Radics Zoltánnénak, Szabó Edinának, Székely Pálnénak, Tamás Antalnénak
Köszönet minden fellépőnek és felkészítőjüknek, hogy hozzájárultak rendezvényünk színvonalasabbá tételéhez!
                                                

Mikó Zoltán
Budainé P. Judit
Fotók: Polonkai Zoltán


<< vissza

 
 
UniWeb Bt.