UNISON - Tiszagyulaháza
 
Látogatók száma: 47
 
Közbiztonsági nap Tiszagyulaházán!
 


www.petegisz.hu
Egészségügyi alapellátás fejlesztése Tiszagyulaházán
 
 

Leköszönt az utolsó kisbíró!

A Hortobágymenti Térségfejlesztő Társulás és Tiszagyulaháza  Község Önkormányzata 2007. szeptember 15-én rendezte meg a "Kisbírótól a Szélessávú Internetig" című rendezvényét. A rendezvény apropója, hogy lassan befejeződik az a projekt, mely öt települést (Újtikos, Tiszagyulaháza, Folyás, Újszentmargita-Bödönhát, Tiszacsege) kapcsol be a kábeltelevízió és szélessávú Internet hálózatába.

A reggel a falunapokéhoz hasonló módon korán kezdődött, a szakácsok és segítőik hat órakor már az ebéd előkészítésén dolgoztak.

A meghívott vendégeket délelőtt 11 órára hívtuk és vártuk a Művelődési Házba, majd a regisztráció után a Sportpályán folytatódott az ünnepség. A műsort a leköszönő kisbíró nyitotta meg, aki ünnepélyes keretek között adta át helyét a modern hírközlés eszközének.

Ünnepi beszédet mondott Sárközi András projekt menedzser, Jen István az ALBA-COMP Kft. ügyvezető igazgatója, Mikó Zoltán polgármester, Szólláth Tibor a Hajdú-Bihar megyei Közgyűlés alelnöke.

Az ünnepi műsort összeállította Radics Zoltánné, szereplői a tiszagyulaházi drámacsoport tagjai: Radics Vivien, Radics Krisztián, Radics Ferenc, Barna Eszter, és Csillik Boglárka 1.o tanuló. Közreműködött a polgári Világ virága alapfokú művészeti Intézmény tánccsoportja.

A beszédek és a műsor után ebéd következett, ahol minden kedves vendéget vendégül láttunk egy tányér babgulyásra. Az ebéd alatt Sándor József cimbalom játékával szórakoztatta a közönséget. Ebéd után a környező települések kulturális műsorát láthattuk. Fellépett az újszentmargitai népdalkör, a polgári Árvácska népdalkör, a szintén polgári Tiszavirág citerazenekar. A Világ virága művészeti csoport Radics Krisztián egyik dalára mutatott be egy tánckoreográfiát. A tiszacsegei Hagyományőrző Egyesület néptánc és népdal csokorja után a tiszagyulaházi gyerekek következtek.  A drámások előadásában láthattuk az "Indul a bakterház" című darabot, Budai Judit népmesét mondott, Radics Krisztián énekkel, Balogh Andrea és Rózsa Esztella tánccal szórakoztatta a közönséget.  Igen nagy sikert arattak a görbeházi Dina táncstúdió növendékei, akik három korcsoportban modern táncot mutattak be. A kulturális műsort az újtikosi Borockás néptánc együttes zárta fergeteges sikerrel.

A gyermekeket egész nap ugrálóvár és pónilovaglás várta.
A Szív Karitász csoport tagjai frissen sült palacsintával kedveskedtek a vendégeknek.

Akinek kérdésük volt a kábeltelevízió, illetve a szélessávú Internet bekötésével, díjcsomagjaival kapcsolatban, egész nap igénybe vehette a kihelyezett ügyfélszolgálat munkatársát.  

Este 7 órakor került sor a tombola sorsolásra, a fődíj egy színestelevízió volt, melyet a HHT 98 ajánlott fel. A második díj pedig a Képviselő testület felajánlása, egy mikrohullámú sütő volt.

Sötétedés után éjfélig tartó mulatozás kezdődött. Muzsikált Kis József zenekara Tiszacsegéről.

Reggeli előkészületek

Regisztráció

A Művelődési Házban

Vendégeink

A leköszönő kisbíró

Az Árvácska népdalkör

A Borockás Néptáncegyüttes

Dina-kiscsoport

Dina-tánccsoport

Indul a bakterház

Szív Karitasz-csoport

Radics Ferenc, Csillik Boglárka, Barna Eszter

Radics Krisztián

Radics Vivien

Tiszacsegei Hagyományőrző Néptáncegyüttes

Tiszavirág citerazenekar

 Ugrálóvár

Újszentmargitai Népdalkör

Virág világa csoport

 

<<vissza

 
 
UniWeb Bt.