Tiszagyulaháza, Kossuth utca 73.

+36 52/391-990

ÜDVÖZÖLJÜK

TISZAGYULAHÁZA

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

Leköszönt az utolsó kisbíró!

A Hortobágymenti Térségfejlesztõ Társulás és Tiszagyulaháza  Község Önkormányzata 2007. szeptember 15-én rendezte meg a "Kisbírótól a Szélessávú Internetig" címû rendezvényét. A rendezvény apropója, hogy lassan befejezõdik az a projekt, mely öt települést (Újtikos, Tiszagyulaháza, Folyás, Újszentmargita-Bödönhát, Tiszacsege) kapcsol be a kábeltelevízió és szélessávú Internet hálózatába.

A reggel a falunapokéhoz hasonló módon korán kezdõdött, a szakácsok és segítõik hat órakor már az ebéd elõkészítésén dolgoztak.

A meghívott vendégeket délelõtt 11 órára hívtuk és vártuk a Mûvelõdési Házba, majd a regisztráció után a Sportpályán folytatódott az ünnepség. A mûsort a leköszönõ kisbíró nyitotta meg, aki ünnepélyes keretek között adta át helyét a modern hírközlés eszközének.

Ünnepi beszédet mondott Sárközi András projekt menedzser, Jen István az ALBA-COMP Kft. ügyvezetõ igazgatója, Mikó Zoltán polgármester, Szólláth Tibor a Hajdú-Bihar megyei Közgyûlés alelnöke.

Az ünnepi mûsort összeállította Radics Zoltánné, szereplõi a tiszagyulaházi drámacsoport tagjai: Radics Vivien, Radics Krisztián, Radics Ferenc, Barna Eszter, és Csillik Boglárka 1.o tanuló. Közremûködött a polgári Világ virága alapfokú mûvészeti Intézmény tánccsoportja.

A beszédek és a mûsor után ebéd következett, ahol minden kedves vendéget vendégül láttunk egy tányér babgulyásra. Az ebéd alatt Sándor József cimbalom játékával szórakoztatta a közönséget. Ebéd után a környezõ települések kulturális mûsorát láthattuk. Fellépett az újszentmargitai népdalkör, a polgári Árvácska népdalkör, a szintén polgári Tiszavirág citerazenekar. A Világ virága mûvészeti csoport Radics Krisztián egyik dalára mutatott be egy tánckoreográfiát. A tiszacsegei Hagyományõrzõ Egyesület néptánc és népdal csokorja után a tiszagyulaházi gyerekek következtek.  A drámások elõadásában láthattuk az "Indul a bakterház" címû darabot, Budai Judit népmesét mondott, Radics Krisztián énekkel, Balogh Andrea és Rózsa Esztella tánccal szórakoztatta a közönséget.  Igen nagy sikert arattak a görbeházi Dina táncstúdió növendékei, akik három korcsoportban modern táncot mutattak be. A kulturális mûsort az újtikosi Borockás néptánc együttes zárta fergeteges sikerrel.

A gyermekeket egész nap ugrálóvár és pónilovaglás várta.
A Szív Karitász csoport tagjai frissen sült palacsintával kedveskedtek a vendégeknek.

Akinek kérdésük volt a kábeltelevízió, illetve a szélessávú Internet bekötésével, díjcsomagjaival kapcsolatban, egész nap igénybe vehette a kihelyezett ügyfélszolgálat munkatársát.  

Este 7 órakor került sor a tombola sorsolásra, a fõdíj egy színestelevízió volt, melyet a HHT 98 ajánlott fel. A második díj pedig a Képviselõ testület felajánlása, egy mikrohullámú sütõ volt.

Sötétedés után éjfélig tartó mulatozás kezdõdött. Muzsikált Kis József zenekara Tiszacsegérõl.

Reggeli elõkészületek

Regisztráció

A Mûvelõdési Házban

Vendégeink

A leköszönõ kisbíró

Az Árvácska népdalkör

A Borockás Néptáncegyüttes

Dina-kiscsoport

Dina-tánccsoport

Indul a bakterház

Szív Karitasz-csoport

Radics Ferenc, Csillik Boglárka, Barna Eszter

Radics Krisztián

Radics Vivien

Tiszacsegei Hagyományõrzõ Néptáncegyüttes

Tiszavirág citerazenekar

 Ugrálóvár

Újszentmargitai Népdalkör

Virág világa csoport

 

<<vissza