UNISON - Tiszagyulaháza
 
Látogatók száma: 1155
 
Közbiztonsági nap Tiszagyulaházán!
 


www.petegisz.hu
Egészségügyi alapellátás fejlesztése Tiszagyulaházán
 
 

XII. Gólyafesztivál,”Helyi értékek Startja” Megyei közfoglalkoztatási kiállítás
A Gólyatér színpadán a magyar Himnuszt Deák Boglárka, Miskolcról érkezett 15 éves tanuló énekelte el, majd Reményik Sándor "Eredj ha tudsz" című versét Mikó Zoltán és Mikó Zsófia Boróka mondta el, ezzel nyitották meg a rendezvényt.
Ünnepélyes köszöntőt mondott Dr.Tiba István országgyűlési képviselő úr, majd a Hajdú-Bihar megyei Kormányhivatal Főigazgató Asszonya Vasas Lászlóné Dr. illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kormányhivatalt képviselő Dr. Polgári András köszöntője következett.
Mikó Zoltán polgármester úr köszöntötte a meghívott vendégeket a kiállítókat és az érdeklődőket. Elmondta, hogy községünkben a megyén túlnyúló közfoglalkoztatási kiállítás először saját erőből 2016-ban került megrendezésre, amelyen 15 település jelent meg.
2017-ben már huszonketten voltunk. 2018-ban közel 50 település részvételével lett Tiszagyulaháza a Hajdú-Bihar megyei közfoglalkoztatási kiállítás helyszíne. Ez szintén megyén túlnyúló kiállítás hiszen, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Borsod-Abaúj-Zemplén megye is képviseltette magát. Óriási megtiszteltetés ez településünk számára, büszkék vagyunk arra, hogy az illetékes döntéshozóknak ránk esett a választása. Minden erőnkkel azon voltunk, hogy ez a kiállítás példaértékű legyen, bebizonyítva azt, hogy ahol jól sáfárkodtak a közfoglalkoztatással, -ott a település fejlesztésére lehet irányítani a figyelmet.

 


 
A kiállítást Dr. Hoffmann Imre a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkárságának helyettes államtitkára nyitotta meg. Elmondta, hogy Tiszagyulaháza települése megragadta az alkalmat és lehetőséget, amelyet a közfoglalkoztatás számukra biztosít. Hiszen a közfoglalkoztatás az egyben településfejlesztés vidékfejlesztés is egyidejűleg,-ugyanakkor a benne résztvevőknek a képzési programok olyan képzettséget, képesítést is nyújt, amellyel az elsődleges munkaerő piacra ki tudnak jutni.

 

 


 

A tiszagyulaházi óvodásaink: Porkoláb Zsófia, Porkoláb Dorka, Dienes Lilien, Dienes Sebestyén, Csóka Leila, Kós István verses előadását láthattuk Budainé Pázmándi Judit óvodavezetővel.
 

 

Gólyafesztivál keretén belül testvértelepülési megállapodás is létrejött Tiszagyulaháza és Gyulaháza között. A két polgármester Bardi Béla és Mikó Zoltán aláírják a megállapodást. Együttműködésük célja: A baráti viszony megteremtése, a két település lakosai és vezetői közötti találkozások megrendezése, mindezen túl elősegíteni a településeinken működő sportolók, kulturális egyesületek, társadalmi szervezetek, gazdasági társaságok találkozását, az iskolások csereüdültetésének megszervezését ,vendégfogadását 
 A szórakoztató programokat a tiszagyulaházi Eszterág Néptáncegyüttes nyitotta meg, majd testvértelepülésünk a Gyulaházi Citerazenekar és énekkar műsorát láthatták a vendégek. További produkciók színesítették a színpadi előadásokat, úgymint a Tetétleni Szivárvány Idősek Klubja női tánccsoportjának műsora, a Hajdúsámsoni Vígkedvű Citerazenekar előadása, Nagyhegyesi Népdalkör és Citerazenekar és a Polgári Mazsorett és Táncegyüttes.
Műsorvezető Ihos József és Kovács János volt   
 


 

Éhesek nem maradtunk, hisz a főzőcsapat üstökben készített finomabbnál finomabb ételeket, babgulyást, vaddisznópörköltet, halászlét és az elmaradhatatlan sült halat, keszeg fasírtot, amelyet államtitkár úr is megkóstolt 


 

 
 
UniWeb Bt.