UNISON - Tiszagyulaháza
 
Látogatók száma: 48
 
Közbiztonsági nap Tiszagyulaházán!
 


www.petegisz.hu
Egészségügyi alapellátás fejlesztése Tiszagyulaházán
 
 

Farsangoltunk


Hazánkban a középkorra tehető a farsang kialakulása. A farsang zajos mulatságait egy ősi hiedelem hívta életre. A középkorban azt hitték az emberek, hogy a tél utolsó napjaiban - amikor rövidek a nappalok és hosszúak az éjszakák - a Nap elgyengül, és a gonosz szellemek életre kelnek. Vigalommal, jelmezes karneváli felvonulással, boszorkánybábu elégetésével akarták elűzni ezeket. A régi babonákat később elfelejtették az emberek, de a jelmezes, álarcos karnevál és a bálok, táncos mulatságok szokása máig megmaradt.
A GÚT Általános Iskola Tiszagyulaházi Tagiskola diákönkormányzata február 24-én tartotta farsangi mulatságát a községi művelődési házban.
Immár hagyományosan keringővel kezdődött a műsor, melyet a hetedik osztályos tanulók táncoltak. Nyitótáncuk után a hatodik osztály vidám jelenete következett Nyugdíjasklub címmel, melyben nagyszülőknek öltözött diákok tartottak görbe tükröt mai modern szokásaink elé.
Ezután felhívtuk gyengébb idegzetű nézőink figyelmét, hogy következő műsorszámunk a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat tartalmaz. Jöttek az ötödikes cowboyok, akik sűrű pisztolylövések közepette idézték fel a vadnyugat hangulatát.
Következett a nyolcadik osztály fergeteges latintánc bemutatója, melyet a közönség vastapssal kísért.
Újra egy vidám jelenetet láthattunk most a hetedik osztályos fiúk előadásában. A klasszikus történet modern feldolgozását mutatták be humorral fűszerezve, Öreg néne bőrzekéje címmel.
Ezt követően a hatodikos lányok modern táncát láthattuk újhullámos koreográfiával. 
A fellépők sorát a hetedik osztály keringője zárta, elegáns keretbe foglalva az est produkcióit.
Zárásként, a fináléban, karneváli hangulatban, búcsúztak a szereplők, akik levonuláskor a Tiszagyulaházi Önkormányzat jóvoltából egy téli fagyival hűthették le magukat. A teltházas előadást a közönség nagy tapssal jutalmazta.
Diákönkormányzatunk nevében szeretném megköszönni a felkészítők, segítők munkáját és a támogatók felajánlásait.
 
Bartháné Tamás Mária 
diákönkormányzatot segítő pedagógus

 

 
 
UniWeb Bt.