Tiszagyulaháza, Kossuth utca 73.

+36 52/391-990

ÜDVÖZÖLJÜK

TISZAGYULAHÁZA

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

Farsangoltunk


Hazánkban a középkorra tehetõ a farsang kialakulása. A farsang zajos mulatságait egy õsi hiedelem hívta életre. A középkorban azt hitték az emberek, hogy a tél utolsó napjaiban - amikor rövidek a nappalok és hosszúak az éjszakák - a Nap elgyengül, és a gonosz szellemek életre kelnek. Vigalommal, jelmezes karneváli felvonulással, boszorkánybábu elégetésével akarták elûzni ezeket. A régi babonákat késõbb elfelejtették az emberek, de a jelmezes, álarcos karnevál és a bálok, táncos mulatságok szokása máig megmaradt.
A GÚT Általános Iskola Tiszagyulaházi Tagiskola diákönkormányzata február 24-én tartotta farsangi mulatságát a községi mûvelõdési házban.
Immár hagyományosan keringõvel kezdõdött a mûsor, melyet a hetedik osztályos tanulók táncoltak. Nyitótáncuk után a hatodik osztály vidám jelenete következett Nyugdíjasklub címmel, melyben nagyszülõknek öltözött diákok tartottak görbe tükröt mai modern szokásaink elé.
Ezután felhívtuk gyengébb idegzetû nézõink figyelmét, hogy következõ mûsorszámunk a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat tartalmaz. Jöttek az ötödikes cowboyok, akik sûrû pisztolylövések közepette idézték fel a vadnyugat hangulatát.
Következett a nyolcadik osztály fergeteges latintánc bemutatója, melyet a közönség vastapssal kísért.
Újra egy vidám jelenetet láthattunk most a hetedik osztályos fiúk elõadásában. A klasszikus történet modern feldolgozását mutatták be humorral fûszerezve, Öreg néne bõrzekéje címmel.
Ezt követõen a hatodikos lányok modern táncát láthattuk újhullámos koreográfiával. 
A fellépõk sorát a hetedik osztály keringõje zárta, elegáns keretbe foglalva az est produkcióit.
Zárásként, a fináléban, karneváli hangulatban, búcsúztak a szereplõk, akik levonuláskor a Tiszagyulaházi Önkormányzat jóvoltából egy téli fagyival hûthették le magukat. A teltházas elõadást a közönség nagy tapssal jutalmazta.
Diákönkormányzatunk nevében szeretném megköszönni a felkészítõk, segítõk munkáját és a támogatók felajánlásait.
 
Bartháné Tamás Mária 
diákönkormányzatot segítõ pedagógus