Tiszagyulaháza, Kossuth utca 73.

+36 52/391-990

ÜDVÖZÖLJÜK

TISZAGYULAHÁZA

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

HÍREK APRAJAFALVÁRÓL

 
Az ünnepek közül talán a legkedvesebb, a legvártabb az édesanyák ünnepe. Május elsõ vasárnapján köszöntjük minden évben az édesanyákat, nagymamákat, dédi mamákat. Megköszönjük a sok szeretetet, gondoskodást, mellyel születésünk óta körbevesznek, elhalmoznak minket. A legapróbb kisgyermekkortól a felnõttkorig ez a nap különlegessé válik, hisz minden ember szívében elsõ helyen az édesanya áll. Az anyák jelenléte, munkája mindannyiunk életének része.
Ma is, amikor a hétköznapok feladatai, nehézségei kemény próba elé állítják az embereket. Rohanva éljük napjainkat, de egy biztos pontot jelenthet, ha édesanyánkat meglátogatva néhány percre mellé ülünk. Sohasem feledkezhetünk meg róluk, errõl szól ez a tavaszi vasárnap!
 A tavasz illatával, színeivel, a megújulással köszönti az anyákat, az apró gyerekek versekkel, dalokkal, táncos játékokkal teszik szebbé ezt a napot. Mi az anyák napi ünnepségünket május 8-án tartottuk.
Már hetekkel korábban gyakori témánk volt a család, a szülõk, az édesanya, s érzelmileg felkészítettük a gyerekeket erre a szép napra. Közösen kitaláltuk- több ötlet közül õk választanak- milyen saját készítésû ajándék legyen a ”meglepetés”- amit titokban kell tartaniuk. Válogattunk az eddig megismert tavaszi versekbõl, dalokból, népi játékokból. Ezeket ”csokorba kötöttük” és az édesanyák napján egy játékfüzérben átnyújtottuk a meghívottaknak /nagymaminak, keresztanyunak, anyának/.


Május 26. Ballagás
Úgy tarják az idõs emberek, hogy mindennek eljön a maga ideje. Minden gyermek életében eljön az idõ, amikor az óvoda kapui bezáródnak. A játékokkal teli, színes csoportszobát felváltja a tanterem, a gondoskodó dajka nénik és óvó nénik helyett kedves tanító nénik egyengetik majd útjukat. A betûk és számok varázslatos világa, új barátok, új kalandok várnak rájuk. Még egész picik voltak, mikor legelõször beléptetek az óvoda kapuján. Még tisztán emlékszünk az elsõ napokra, amikor édesanya kezét fogva, bátortalanul, de annál nagyobb kíváncsisággal léptek be a csoportszobába.
Nagy szeretettel fogadtuk õket a többi óvodás gyermekkel együtt. Az óvodában eltöltött idõt igyekeztünk számukra maradandó élményekkel megfûszerezni. Gondoljunk a mókás farsangokra, kirándulásokra, gyermeknapra. Sokat ügyesedtek, tanultak az óvodai évek során.
 Az utóbbi idõben sok apró jele mutatkozott annak, hogy hamarosan iskolások lesznek. Mire is gondolok? A potyogó tejfogakra, az egyre rövidülõ ágyacskára, hogy sokan a jeleik helyett már a nevüket írják a rajzaikra. Ezek mind azt bizonyítják, hogy eljött az idõ arra, hogy az ovis zsákot felváltsa az iskolatáska, a játékot, pihenõidõt pedig a tanulás.
 Ezúton szeretnénk megköszönni a szülõk együttmûködését, segítségét, támogatását. A közös és sikeres munkánk gyümölcse beérett, melynek köszönhetõen a gyermekek színes élményekkel gazdagon, biztos alapokkal kezdhetik meg az iskolát.
Egy idézettel szeretnék búcsúzni a ballagó gyerekektõl:
„Ha kilépsz az életbe
Élj sok boldog évet
Szeress te is úgy bennünket,
Mint ahogy mi téged"

Akik ballagtak: Luczi Hédi, Kánai Viktória, Deák Olivér.
Az idén a ballagó tarisznyákat az Önkormányzat varrodájában készítették.
Köszönjük szépen!
 
Az elõttünk álló nyár további részében aztán jöhet a lazítás, pihenés. Jól megérdemelt jutalomként június 6-án gyermeknapot szerveztünk az óvoda udvarán, melyre meghívtuk a következõ nevelési évre beiratkozott „új” ovisokat is.
Volt óriás csúszda, ugrálóvár, arcfestés, a gyermekek nagy örömére.
A délután folyamán birtokba vettük az Önkormányzat által vásárolt udvari homokozó és egyéb játékokat.
Köszönjük a szülõknek a sok finomságot mellyel támogatták rendezvényünket!
 
 
 
Ebben a hónapban sok program vár még ránk. Kirándulást szervezünk Debrecenbe, a Kerekerdõ Élményparkba, strandolást a polgári strandra. Meglátogatjuk még a polgári mentõállomást, kerékpártúrát is szeretnénk a tiszadobi emlékmûvekhez.
Jó pihenést, jó nyaralást kívánunk mindenkinek!
 


                                                                      Budainé Pázmándi Judit
                                                                        óvodavezetõ