Tiszagyulaháza, Kossuth utca 73.

+36 52/391-990

ÜDVÖZÖLJÜK

TISZAGYULAHÁZA

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

Hagyományainkhoz híven, mi a farsang farkát ünnepeljük és már hetekkel a mulatság elõtt készülõdésbe fogunk. Februárban szinte ez határozza meg tevékenységeinket. Vidám, mókás farsangi dalokat tanulunk, tréfás rigmusokkal, versekkel, mesékkel ismerkedünk, álarcokat, maszkokat készítettünk. A heti foglalkozások, mind a farsang témáját ölelik fel. Beszélgettünk a farsangi népszokásokról, hagyományokról. A gyermekek szemszögébõl nézve a farsang a tél elûzését, a tavasz várását, illetve a „más bõrébe való bebújást” jelenti. Az elkészített alkotásokkal a dajka nénik segítségével gyönyörûen feldíszítettük a csoportszobát és a folyosót. Az érzelmileg kellõképpen felkészült gyerekek ilyenkor már türelmetlenül várják a farsangi mulatság napját.
Természetesen a gyerekek folyamatosan megsúgják minek fognak felöltözni, amit egymás elõtt titkolnak egy darabig, de a bál napján már mindenki tudja, minek öltözik fel a másik. Csak a mi jelmezeinkrõl nem tudnak, mert mi óvónénik, dajka nénik is maskarába öltözünk e jeles napon!
Tízórai után mindenki magára öltötte jelmezét. A beöltözködés lázas izgalma mindenkit elragad és sorra üdvözöljük a tündérré, hercegnõvé, rendõrré, tûzoltóvá és mindenféle mesehõssé váló gyerkõcöket. Ötletes jelmezekkel készültek a szülõk az idén is. Nagy derültséget keltett, amikor bennünket is megláttak beöltözve a gyerekek. A jelmezes felvonulás után kezdetét vette a mulatozás. Elõször a tanult verseket, mondókákat, énekeket, csúfolódókat játszottuk el, majd a szülõktõl kapott finomságokból lakomáztunk.
Szólt a zene, mulattunk, táncoltunk. Ebéd után természetesen aznap nem kellett pihenni. Jöhettek a játékos vetélkedõk. Tejszínhab evõ verseny, kötélhúzás, lufi fújás, székfoglalós játék, amit természetesen nagyon élveztek a gyerekek. Télûzõ, farsangi ünnepségünket néphagyományi elemekre építjük és közös vidám, önfeledt játék kíséri az egész napot.