Tiszagyulaháza, Kossuth utca 73.

+36 52/391-990

ÜDVÖZÖLJÜK

TISZAGYULAHÁZA

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

Idegen nyelvi (német) tanulmányi verseny


2016 áprilisában a hajdúnánási Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola „e-ReiseWettbewerb” néven ismét meghirdette a német nyelvi tehetséggondozó versenyét. Jelentkezhettek rá mindazok a 7-8. évfolyamos tanulók, akik a célnyelvet az adott évfolyamon, közoktatási intézményben tantárgyként tanulják.
A feladatok a német nyelvi kerettantervek adott évfolyamokra vonatkozó tartalmaira épültek, témáját tekintve az országismereti, kulturális tudásukat és digitális eszközhasználatukat tette próbára. A verseny háromfordulós volt, az elsõ két évfolyam írásbeli forduló. A tanulók e-mailben megkapták a kitöltendõ feladatlapot, internetes kutatómunkára is épülõ feladatokkal, ezeket vissza kellett juttatniuk, a továbbjutók számára a harmadik már szóbeli, tematikus bemutatóra épülõ forduló volt.
Tagiskolánkat összesen hét, nyolcadik évfolyamos tanuló (Bujdos Levente József, Juhász Boglárka, Kádas Kristóf, Nagy Cintia Nóra, Paluch Richárd, Puskás Elõd, Sipos Sarolta) képviselte, mindannyian ügyesek voltak, de az írásbeli fordulók pontszámainak összesítése után, szoros versenyben, végül ketten – Nagy Cintia Nóra és Kádas Kristóf - jutottak tovább a harmadik fordulóra – ahová a 10 legjobb kerülhetett be. Õk vettek részt 2016. április 12-én a fent említett, szervezõ intézményben a szóbeli fordulón, ahová egy-egy, Power Point-tal kísért bemutatóval készültek, egy választott témában. Kristóf a labdarúgás témájából merített, míg Cintia a német filmeket és sorozatokat választotta.
Nagy izgalom elõzte meg és kísérte a bemutatót, mivel ez volt az elsõ ilyen megmérettetésük „idegen” közönség elõtt. Végül ugyan dobogós helyezéssel nem távoztunk, de mindenképpen gazdagodtak a gyerekek a tapasztalatokkal. Mivel pedig a tavalyi részvétel során csak az elsõ két fordulóig jutottak el a nevezõ tanulóink (akik közül az egyik idén továbbjutott), örömmel fogadtuk, hogy idén is mindkét írásbeli fordulót teljesítettük, illetve ebben a tanévben voltak olyan nevezõink, akikkel eljutottunk az utolsó fordulóba is, és sikerként könyveltük el részvételünket.
Szaktanárként én szívbõl gratulálok nemcsak a két továbbjutó, de minden résztvevõ diákomnak, s köszönöm a munkájukat!
Mizsák Fatime