UNISON - Tiszagyulaháza
 
Látogatók száma: 48
 
Közbiztonsági nap Tiszagyulaházán!
 


www.petegisz.hu
Egészségügyi alapellátás fejlesztése Tiszagyulaházán
 
 

CSERKÉSZTALÁLKOZÓ NAGYBÖJTBEN


Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Cserkésztalálkozón vettünk részt, amely Debrecenben került megrendezésre.
A környező települések és városok cserkészei összegyűltek, kicsik és nagyok egyaránt, hogy találkozhassanak és a legközelebbi ilyen találkozón már ismerősként esetleg barátként is üdvözölhessék egymást.

A Tanárképző Főiskola egyik helységében kézműves foglalkozásokon vehettünk részt, a másik szobában viszont filmvetítésre került sor. Az elmúlt évek legsikeresebb táboraiból kaptunk filmszerű összeállítást. Mindez jó példa volt arra, hogy láthassuk mi az, ami sikeressé tehet egy -egy összejövetelt. Közben teaház működött, de forró csokit is kaphatott az, aki éppen erre vágyott.

A harmadik lehetőség az idő kitöltésére a közös játék volt. Ritkán láthatunk manapság játszó felnőtteket, de nekünk ebben is volt részünk.

A cserkészet 1907-ben egy élményekkel teli táborral kezdődött el Brownsea szigetén, amelyet Lord Baden-Powell of Gilwell szervezett. A magyar cserkészet az egyik leghitelesebb, legmegbízhatóbb és egyben a legnagyobb ifjúsági szervezet Magyarországon. A cserkészet a világ 216 országában és felségterületén működik, egységes alapelvek alapján.


Amíg a gyermekeink lekötötték magukat, addig mi felnőttek is tudtunk véleményeket és meglátásokat egyeztetni.

  • Egyetértettünk abban, hogy nagyon fontos gyermekeink részére a személyes példaadásunk.
  • Ilyen találkozók által tudjuk biztosítani, és megmutatni a cserkészet egységét.
  • Összefogásunkkal elősegíthetjük egy sokkal békésebb világ eljövetelét.
  • A gyermekek részére értékes és hasznos tapasztalatok átadására törekszünk.
  • Felhívjuk a figyelmet a természet és a környezetünk iránti elkötelezettségünkre.
  • Kifejezzük és megmutatjuk a társadalom minden tagja és közössége iránt megnyilvánuló érzékenységünket.

Az itthon eltöltött  hetenkénti órák jó lehetőséget biztosítanak a gyermekek jellemének fejlesztésében. A szellemük és ez által a személyiségük formálása személyes kapcsolatokkal, felelősségteljes feladatok által történik. Fontosnak tarjuk azt, hogy távolabbi cserkészek programjaira is eljuthassunk, mert  ha hozzánk hasonló gyerekkel és felnőttel is találkozunk, akik ugyanúgy gondolkodnak és látnak dolgokat mint mi, az mindenképp megerősítést jelent számunkra abban, hogy mindaz amit teszünk, és képviselünk értékké válik ebben a világban.

A hit megteremti az erényt, az erény a tudást, a tudás a magunk fölötti uralmat jelenti, a magunk fölötti uralom a jóban való kitartást, a jóban való kitartás a vallásos érzületet, a vallásos érzület a testvériességet, a testvériesség pedig a szeretetet hozza magával.

Hamvazó szerdával elkezdődött egy olyan időszak, amelyben Jézus példát ad nekünk abban, hogyan kell testünket és lelkünket egyaránt Istenre hangolni. A testünk Istenre hangolása azt jelenti, hogy bizonyos ételektől tartózkodunk,  mint például a  hús, édesség stb., vagy legalább kevesebbet fogyasztunk belőle ebben az időben, mint általában. De a mulatozás területét is ebben az időszakban visszafogottabban éljük meg.

Ha mindezt komolyan átéljük, megtapasztalhatjuk azt, hogy Isten betölti egész életünket. Mindaz amit Ő ad nekünk, örökre szól nem pedig csak átmenetileg, hiszen minden öröm, amit ez a világ képes adni csak nagyon rövid időre szól, és legfőbb jellemzője az, hogy: mulandó. Jézus Krisztus kereszthalála és feltámadása örök életet hozott nekünk, melyet senki, és semmi nem képes megadni rajta kívül.

Istenhez való odafordulásunkat mindenképp bűnbánattal kell elkezdenünk, és az újrakezdéssel kell folytatnunk. A napi jócselekedetek a gyerekek számára nagyon ismerős fogalom, hiszen minden ünnepet ennek a gyakorlásával élünk meg. A tudatosan végzett napi jótett, később már rutinná válhat, és egyre több lesz belőle. Segít a mindennapi önvizsgálatban is. Megtettem -e mindent, ami tőlem telhető volt? Ezt lehet egy emberre, közösségre, vagy pedig egy élethelyzetre is vonatkoztatni, a lényeg ugyanaz marad: megtettem-e…?

"Megfeledkezni önmagamról, kibontakoztatni, amit Isten adott nekem értelemben és tehetségben, szeretni erősen, önmagam keresése nélkül, elvégezni minden nap és minden órában Isten kegyelméből azt a feladatot, amelyet a jelen hoz."

Ezekkel a gondolatokkal szeretnék minden kedves olvasónak Istentől megáldott, lelkiekben gyümölcsöző Nagyböjti előkészületeket kívánni!

<< vissza

 
 
UniWeb Bt.