Tiszagyulaháza, Kossuth utca 73.

+36 52/391-990

ÜDVÖZÖLJÜK

TISZAGYULAHÁZA

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

"A vasorrú bába, elszaladt a bálba.
Eleredt az esõ, ráfolyt az orrára.
Visított a bába, orrát vakarázta,
mert ahol a víz mosta, belepte a rozsda."


Itt a farsang áll a bál!

(Farsang Aprajafalván)

Az óvodások is nagyon várták már a farsangi mulatságot, nem kis fejtörést okozva ezzel a szülõknek, kitalálni a kicsik gondolatát, hogy az idén valyon milyen jelmezt öltenének a legszívesebben magukra.

A nagy nap reggelén aztán egyiküket sem kellett különösen noszogatni a szokásos reggeli készülõdéssel, ilyen korán talán még egy reggel sem készültek el.
Nem felejtették el az óvónénik figyelmeztetését sem, miszerint a karneválra a belépõ minden résztvevõnek egy zöldségféle. Hozniuk kellett még ezen felül pizsamát, gumicsizmát és napszemüveget.

A tízórai után már alig várták, hogy magukra ölthessék jelmezeiket. A szülõk és nagyszülõk az idén is kitettek magukért, sok ötletes maskarát készítettek a csemetéiknek. Volt boszorkány, Marga-Gréta, Pókember, varázsló, elefánt, táncosnõ, ördög, cowboy és katona, hercegnõ szép számmal és Pumukliból mindjárt kettõ is (a teljesség igénye nélkül).

A fényképezkedés után a jelmezesek egyenként is bemutatkoztak, majd versekkel, dalokkal próbálták elűzni az idei gyenge telet. A télûzés után következett a mulatozás és a tánc.

Ebéd után aztán ismét öltözködhettek Aprajafalva lakói, fölvették a pizsamájukat természetesen gumicsizmával és a napszemüveggel. Talán a napnak ez a része tetszett a legjobban a legtöbb gyereknek, hiszen a szokásos alvás idõ helyett (ami egyeseknek nehezen telik) most a játéké volt a fõszerep. Sorversenyekkel, vidám vetélkedõkkel telt a délután.

 

<< vissza