Tiszagyulaháza, Kossuth utca 73.

+36 52/ 392 103

ÜDVÖZÖLJÜK

TISZAGYULAHÁZA

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

Megyei Polgárőr Nap Debrecenben

Június 23-án a Tiszagyulaháza Polgárőrség részt vett a XVI. Megyei Polgárőr Napon Debrecenben, a Víg-Kend Majorban.  Már lázasan készülődtünk az eseményre, hiszen megalakulásunk óta mindig részt veszünk a polgárőr találkozókon. Ilyen eseményeken a megyéből nagyon sok csapat vesz részt, s mi sem szerettünk volna kimaradni. Ezért szerveztük az utat, a szakácsbrigád külön is összeült és megbeszéltük, ki mit hoz, mit ne felejtsünk itthon, kitől tudjuk elkérni az asztalt, a sátrat, stb. Szóval megszerveztünk mindent, s szombaton reggel indultunk Debrecenbe az iskolabusszal, melyet erre a napra térítésmentesen bocsátott rendelkezésünkre a polgári kistérség. Kékesi István már hagyományosan autóval vitte korábban a szakácsokat és utánfutón az összes kellékünket. S mire mi odaértünk már állt a sátor, az üstben illatozott az őzpörkölt, melyhez az őzhúst az újtikosi Béke Vadásztársaságtól kaptuk.

Az ünnepélyes megnyitó 10 órakor kezdődött, melyen Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, és Tóth Attila a Hajdú-Bihar Megyei Szövetség elnöke mondott beszédet. Ezután következtek a kitüntetések és az elismerések átadása.

A tiszagyulaházi Képviselő-testület és Mikó Zoltán polgármester úr a közbiztonság védelméért nyújtott munkájáért, elismerő oklevéllel kitüntetésben részesítette Kapus Istvánné elnököt, melyet az ünnepségen Tóth Attila, a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség elnöke adott át.               

Az ünnepség után sportversenyek, különféle bemutatók, vetélkedők, kommandós bemutató, főzőverseny, stb. vette kezdetét. Mi őzpörkölttel neveztünk be a versengésbe, amit Nagy Tibor mesterszakács zsűrizett.

Az eredményhirdetés előtt Liszter Sándor zenés műsorára táncoltunk, majd következtek a versenyek eredményei. Büszkén tapsoltunk, amikor meghallottuk, hogy a pörköltek kategóriában 24 csapat közül a mi őzpörköltünk lett az I. helyezett, így a tiszagyulaháziak hozták el a kupát. A főszakács Budai Béla volt, s Kékesi István is hozzájárult segítségével a sikerhez. Ezután következett a tombolasorsolás. Mi is vittünk tombolanyereményeket, de voltak tiszagyulaházi lakosok is, akik szintén ajánlottak fel ajándékokat. Köszönjük.

Támogattak bennünket, köszönjük!

Polgári Kistérség: autóbusz
Újtikosi Béke Vadásztársaság: őzhús
Kapus Józsefné és Kapus József (Mini ABC): tombolanyeremények
Katona Ferencné: tombolanyeremények
Dobos Lászlóné: tombolanyeremények
Dudás Olga és Mikó Zoltán (DU-MI vegyesbolt):burgonya, fűszerek,
műanyag tányér, villa, pohár
Kövesdi Sándorné (Újtikos): házi pirospaprika
Tiszagyulaházi óvoda: konyhai eszközök a főzéshez
Dobos Tamás: utánfutó

Polgárőrségünk minden tagja köszöni a támogatók jó szándékát és segítségét.

* * * * *

"Vízkincskereső túrán"

Június 8-án a környezetvédelmi világnap alkalmából Tiszadobon "vízkincskereső kerékpáros túrán" vett részt iskolánk 5. és 6. osztályából 20 fő tanuló. A tiszagyulaházi Polgárőrség vállalta a gyerekek kísérését és felügyeletét Tiszagyulaházáról Tiszadobra.

Újtikosról Kalóz Balázs polgárőr kísérte a tanulókat Tiszagyulaházára és délután vissza. Köszönjük Balázs a segítségedet! Négy csoportban versenyeztek a gyerekek. Több állomáson elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk. Nagyon jó volt a szép környezetben a Tisza mellett kerékpározni. A túra utolsó állomása a Vásárhelyi emlékmű volt, ahol szendviccsel és ásványvízzel kedveskedtek a gyerekeknek a TIVIZIG dolgozói.  Jól teljesítettek a tanulók, sikerült elhozni a 4., 5., 6., és a 8. helyezést, s a kerékpározást is nagyon jól bírták, pedig odafelé menet nagyon nagy szél fújt velünk szemben. Köszönet a kísérőknek: Tóth Gyuláné, Kapus Istvánné, Mecsei József és Kánai István polgárőröknek.

* * * * *

Polgárőrök az Archeopark átadásán

Júniusban a polgári Archeopark (Pihenőpark) került átadásra, ahová ismét meghívás alapján mentünk segíteni.  Tóth Gyuláné, Kapus Istvánné, Baróczi Tibor, Kékesi István és Csomós József polgárőrök adtak szolgálatot.

* * * * *

Tisztújító közgyűlés

Június 6-án tisztújító közgyűlésre került sor, hiszen a polgárőrség 2005. június 3-án alakult, s a közgyűlés akkor 2 éves ciklusidőt határozott meg. Vendégünk és egyben levezető elnök volt Bódi János Újszentmargitáról. A Megyei Polgárőr Szövetség elnöke Tóth Attila úr sajnos elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni. A beszámolók meghallgatása és elfogadása után következett a választás.

Az elnökség tagjaiban nem történt változás. Az ellenőrző bizottság tagjai közül Herbák József lemondott tisztségéről, s helyette Fehér Gyulát javasolta és választotta meg a közgyűlés.

Az elnökség tagjai:

 • Elnök: Kapus Istvánné
 • Elnökhelyettes: Kovács Attila
 • Titkár: Pirk Lajos
 • Szolgálatvezető: Tóth Gyula
 • Gazdaságvezető: Dobos Józsefné

Ellenőrző Bizottság tagjai:

 • Elnök: Baróczi Tibor  
 • Tag: Antal Márton               
 • Tag: Fehér Gyula

Mikó Zoltán polgármester úr megköszönte a polgárőrök eddigi munkáját, s külön virággal s kis ajándékkal köszönte meg az elnökségi tagok munkáját.

* * * * *

Vízügyi előadás általános iskolásoknak

Május hónapban vízügyi előadást szerveztünk az általános iskolásoknak. Krejcsirik Károly Tiszaújvárosból a Tiszai Vízirendészet képviseletében a vízirendőrség munkájáról, a vízi közlekedésről, és a nyári vízibalesetek megelőzéséről beszélt a gyerekeknek és ezzel kapcsolatosan szórólapot is hozott a tanulók részére.

Sándor Attila a TIVIZIG Polgári Szakaszmérnökségének vezetője szintén a Tiszáról, a belvízzel és az árvízzel kapcsolatos védekezésről nyújtott előadást. A gyerekek mini homokzsákokkal próbálhatták ki, és tanulták a nyúlgát építését. Ebben segítségükre voltak a tiszagyulaházi és a tiszadobi gátőrök, valamint a TIVIZIG munkatárai. A tanulók még különféle kérdéseket is tettek fel az előadóknak, akik készségesen válaszoltak mindenkinek. Köszönet az előadóknak és a segítőiknek, nagyon hasznos volt mindkét előadás. 

* * * * *

Polgáron a polgárőrök

Április végén és május elején Polgáron, a 4 napon át tartó  BELÁHAPI rendezvényen voltak jelen a tiszagyulaházi polgárőrök, mint segítők a rendezvény lebonyolításában. Jól össze tudtuk szervezni a szolgálatokat, mert mind a 4 napon tudtunk segíteni a polgári polgárőröknek, akikkel már nagyon jó a kapcsolatunk. Ők is szívesen jönnek hozzánk, s egymást segítjük a nagyobb rendezvényeken.

Tóth Gyuláné Éva volt a legfáradhatatlanabb polgárőr, mert minden nap jött és reggeltől estig szolgálatban volt. De a többieknek is köszönjük a kitartást: Rózsáné Kovács Katalin, Mecsei József, Kapus Istvánné, Kapus István, Kosina Ottilia, Madarász Lajos, Pirk Lajos, Csomós József, Tóth Gyula, Radics Zoltán, Antal Péter, Tóth Péter, Fehér Gyula, Kékesi István.

* * * * *

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatom Önöket, hogy a Tiszagyulaháza Polgárõrség közgyûlése 2007. január 10-én arról határozott, hogy a szolgálati gépkocsit vissza kell adni a tulajdonosnak, a Hajdú-Bihar megyei Rendõr-Fõkapitányságnak, mivel a gépkocsi mûszaki állapota nem megfelelõ, s a javítása és az üzemben tartása nem lenne gazdaságos.

A határozat alapján a kellõ intézkedést megtettem, s 2007. február 7-én a gépkocsi visszakerült a tulajdonoshoz.

Most jelenleg saját gépkocsival járõröznek a polgárõrök.

* * * * *

Tiszagyulaháza Község Önkormányzatának Képviselõ testülete legutóbbi ülésén 200.000.- Ft támogatást ítélt meg 2007. évre szervezetünknek. Ennek az összegnek a felhasználásáról március hónapban dönt majd a közgyûlés.

* * * * *

Támogatóink

A Hírhozó elõzõ számában tájékoztattam a lakosokat, hogy pártoló tagdíj befizetésével lehet támogatni az egyesületet. Nagy örömömre február hónapban az alábbi személyek kerestek meg személyesen és fizették be a pártoló tagdíjat:

 • Juhász Istvánné: 1.000.- Ft
 • Szarka László: 1.000.- Ft
 • Szarka Szabolcs: 1.000.- Ft
 • Zsibók Józsefné: 1.000.- Ft
 • Egy személytõl (név nélkül): 2.000.- Ft

A Polgárõrség valamennyi tagja nevében tisztelettel megköszönöm a Képviselõtestület és a pártoló lakosok támogató szándékát!


                                                                                    Kapus Istvánné
                                                                     Tiszagyulaháza Polgárõrség elnöke

* * * * *

Elhunyt Herpay Lajos

Hosszú, türelemmel viselt betegség után életének 60. évében elhunyt Herpay Lajos a Hajdú-Bihar megyei Polgárőr Szövetség elnöke, az OPSZ alelnöke.

Temetésén természetesen részt vettek a tiszagyulaházi polgárőrök is.

Tiszagyulaháza lakossága is találkozhatott vele számos helyi rendezvényen, így például a falunapunkon. Segítségünkre volt a polgárőrség megalakításakor, és bármikor kereshettük ügyes-bajos dolgainkkal.

Emlékét kegyelettel megőrizzük.


<< vissza