UNISON - Tiszagyulaháza
 
Látogatók száma: 2981
 
Közbiztonsági nap Tiszagyulaházán!
 


www.petegisz.hu
Egészségügyi alapellátás fejlesztése Tiszagyulaházán
 
 

Tájékoztatás a testület januári üléséről

A képviselő-testület 2014. január 28-án tartotta idei első ülését. A napirenden 8 pont szerepelt, köztük három rendelet megalkotása. Elsőként az anyakönyvi események hivatali helyiségen és hivatali munkaidőn túli megtartásának engedélyezéséről és díjairól alkotott rendeletet a testület. A rendelet kötelező jogalkotási tárgykör, vagyis minden önkormányzatnak rendeletet kell e témában alkotnia. Az esküvők ezután is díjmentesek lesznek a házasulók részéről, önkormányzatunk nem kér ellentételezést a munkaidőn túli, és hivatali helyiségen kívüli anyakönyvvezetői közreműködésért.
Módosította a testület a közterület használatról és a temetőről szóló helyi rendeleteinket. A közterület használatával kapcsolatosan díjat kellett megállapítania a testületnek a közterület filmforgatási célú igénybevétele estére, a temetőrendeletből pedig a decemberben szabályozott szociális temetésre vonatkozó szakaszokat kellett hatályon kívül helyezni, mivel a felhatalmazást adó jogszabály hatálybalépését az Országgyűlés 2015. január 1-re módosította.
A Testületismét kiírta az Aprajafalva Óvoda intézményvezetői megbízására irányuló pályázatot. Tavaly a pályázatot eredménytelenné nyilvánította a testület, mivel érvényes pályázat nem érkezett, ezért szükséges a pályázat megismétlése.
A következő két napirendben az "Egészségügyi alapellátás fejlesztése Tiszagyulaházán" pályázat közbeszerzési feladatainak, valamint ugyanezen pályázat projektmenedzseri feladatainak ellátásról döntött a testület. A program végrehajtásával megújul az orvosi rendelő, a védőnői szolgálat helyiségcsoportja, kialakításra kerül egy fogorvosi rendelő.
A különfélék napirend előtt a sport és szabadidő szervezésre megalakítandó egyesület lehetőségéről tárgyalt a testület. Az egyesület létrehozását a testület szükségesnek és támogatandónak tartja, azonban néhány kérdésben további információt kért a döntése meghozatalához.

Maginé dr. Csirke Erzsébet
aljegyző

 

<< vissza

 
 
UniWeb Bt.