Tiszagyulaháza, Kossuth utca 73.

+36 52/391-990

ÜDVÖZÖLJÜK

TISZAGYULAHÁZA

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

Idősek napja

Kosztolányi Dezsõ

Intés az öregebbek tiszteletére

"Bizony hajoljatok meg az öregebbek elõtt,
akár utcaseprõk, akár miniszterek.
Nem oly tiszteletet prédikálok én tinektek,
mint a papok s az iskolai olvasókönyvek."

Az ENSZ közgyûlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét AZ IDÕSEK VILÁGNAPJÁvá. Napjainkban kb. 600 millió hatvan év feletti személy él a világon, számuk 2025-re akár meg is kétszerezõdhet, éppen ezért a gyorsan öregedõ világban az idõsek sokat segíthetnek - önkéntes munkával, tapasztalataik átadásával.

Ezért gondoltuk úgy, hogy hagyományt teremtve mi tiszagyulaháziak is ezután minden évben szeretnénk köszönteni az idõs embereket.  Erre az idén szeptember 28-án került sor.

A képviselõ testület meghívót küldött minden hatvanadik életévét betöltött tiszagyulaházi idõs embernek, melyben egy kis ünnepi mûsorra és megvendégelésre invitálta õket az iskola tornatermébe. Sokan közülük kihasználva az alkalmat meg is nézték az újonnan elkészült iskolarészt.

A mûsor a cserkészek köszöntõjével indult, akik versekkel és dramatizált mesejelenettel kedveskedtek az idõseknek.  A polgármester köszöntõje után a drámás és táncos gyermekek mûsora következett. Versekkel, mesékkel, zenés összeállítással, tánccal köszöntötték a nyugdíjasokat. A gyerekek mûsora után Szép Jánosné, (Beruska néni) az Õszi rózsa idõsek klubjának vezetõje köszöntötte a jelenlévõket, majd Visokai Istvánné szavalata hangzott el.

Az ünnepség megvendégeléssel zárult, fasírtot, pogácsát, üdítõt kínáltak a vendégeknek.

Fotóalbum:

 

 

<<vissza