UNISON - Tiszagyulaháza
 
Látogatók száma: 48
 
Közbiztonsági nap Tiszagyulaházán!
 


www.petegisz.hu
Egészségügyi alapellátás fejlesztése Tiszagyulaházán
 
 

Idősek napja

Kosztolányi Dezső

Intés az öregebbek tiszteletére

"Bizony hajoljatok meg az öregebbek előtt,
akár utcaseprők, akár miniszterek.
Nem oly tiszteletet prédikálok én tinektek,
mint a papok s az iskolai olvasókönyvek."

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét AZ IDŐSEK VILÁGNAPJÁvá. Napjainkban kb. 600 millió hatvan év feletti személy él a világon, számuk 2025-re akár meg is kétszereződhet, éppen ezért a gyorsan öregedő világban az idősek sokat segíthetnek - önkéntes munkával, tapasztalataik átadásával.

Ezért gondoltuk úgy, hogy hagyományt teremtve mi tiszagyulaháziak is ezután minden évben szeretnénk köszönteni az idős embereket.  Erre az idén szeptember 28-án került sor.

A képviselő testület meghívót küldött minden hatvanadik életévét betöltött tiszagyulaházi idős embernek, melyben egy kis ünnepi műsorra és megvendégelésre invitálta őket az iskola tornatermébe. Sokan közülük kihasználva az alkalmat meg is nézték az újonnan elkészült iskolarészt.

A műsor a cserkészek köszöntőjével indult, akik versekkel és dramatizált mesejelenettel kedveskedtek az időseknek.  A polgármester köszöntője után a drámás és táncos gyermekek műsora következett. Versekkel, mesékkel, zenés összeállítással, tánccal köszöntötték a nyugdíjasokat. A gyerekek műsora után Szép Jánosné, (Beruska néni) az Őszi rózsa idősek klubjának vezetője köszöntötte a jelenlévőket, majd Visokai Istvánné szavalata hangzott el.

Az ünnepség megvendégeléssel zárult, fasírtot, pogácsát, üdítőt kínáltak a vendégeknek.

Fotóalbum:

 

 

<<vissza

 
 
UniWeb Bt.