UNISON - Tiszagyulaháza
 
Látogatók száma: 2981
 
Közbiztonsági nap Tiszagyulaházán!
 


www.petegisz.hu
Egészségügyi alapellátás fejlesztése Tiszagyulaházán
 
 

Karácsonyi műsor a Művelődési Házban

Az év legellentmondásosabb, ugyanakkor legszebb időszaka az advent, melynek zárása a keresztény világ legnagyobb ünnepe, a Karácsony. Az ünnep, mely összehozza a szűkebb és tágabb családtagokat, de a barátokat is. Nem véletlen, hogy amikor az iskola diákönkormányzata szeptemberben a 2012/2013. tanévre is megalkotta éves tervét, abba a karácsonyi ünnepség megrendezése idén is belekerült.
Tanulóink közül ki-ki izgalommal vagy nyugodtan, de lelkiismeretesen felkészült vállalt feladatára. A műsor összeállításban illetve tanítványaink felkészítésében segítséget nyújtottak kollégáim is. A műsor összeállításába igyekeztünk változatosságot csempészni, így egyaránt belekerült tánc, próza, mese, vers és ének - utóbbi esetében hagyományos karácsonyi énekekkel és populárisabb dalokkal egyaránt készültek ötödikes diákjaink. A műsorban kapott egyéb feladataik mellett vállalta a konferálást a diákönkormányzat két tagja, Veres Roland (8. o.) és Kádas Kristóf (5.o.).
A nyolcadik osztályosok szinte teljes létszámban felléptek, s a karácsonyi ünnepkör bemutatása köré szervezték műsorukat.
Két karácsonyi mese előadására is sor került. A hótündér című mesét Sugár Vanda (6. osztály) előadásban hallhattuk, míg Móra Ferenc meséjét - A szánkó - a nyolcadik osztályos Hágen János, Nagy Zoltán, Polonkai Ágnes, Szűcs Dániel, Vass Krisztián és Veres Roland tolmácsolásában hallhattuk. A technikai eszközök igénybevételével az elhangzott meséket vetítés formájában iskolánk tanulóinak előzetesen készített illusztrációi kísérhették.
Bodnár Sándor, Illés Miklós, Illés Máté, Kiss Bálint és Puskás Ármin (6. osztály) somogyi pásztorbotoló táncot mutattak be, s szintén hatodik osztályos lányok (Ásztai Bernadett, Bákai Fanni, Dobó Renáta, Józsa Sarolta, Sándor Flóra, Tóth Barbara, Tunner Eszter) készültek egy mazsorett bemutatóval.
Az utolsóként előadott karácsonyi-betlehemes történet szereplői a négy felsős évfolyam tanulóiból kerültek ki.
A műsort a diákok körében népszerű, estig tartó suli-disco követte, melyet megszakított egy időre a tombolasorsolás. Fáradtan, de remélhetőleg jó hangulatban tértek haza a diákok, kollégák, segítők és vendégek a téli szünetet megelőző utolsó estén.
Kollégáim nagy segítséget nyújtottak a felkészülés során nekem és a diákönkormányzatnak egyaránt, ismételten is köszönöm nekik. Az ünnepség előkészítésében illetve lebonyolításában diákönkormányzatunk idén is segítséget kapott a Művelődési Ház és az élelmiszerüzlet vezetőitől, a tiszagyulaházi Polgárőrségtől valamint iskolánk szülői unkaközösségétől, amelyért ezúton is ismételten köszönetet mondunk mindenkinek.

Mizsák Fatime
DÖK segítő tanár

 


                    

 << vissza

 
 
UniWeb Bt.