UNISON - Tiszagyulaháza
 
Látogatók száma: 333
 
Közbiztonsági nap Tiszagyulaházán!
 


www.petegisz.hu
Egészségügyi alapellátás fejlesztése Tiszagyulaházán
 
 

Tisztelt Olvasók!

A természetben a tavasz a szaporodás időszaka. A tél elmúltával hosszabbodnak a nappalok, a több fény hatására a vizekben is megindul az élet. Napsütés hatására melegszenek a vizek, ennek egyik jele, hogy a ragadozók közül az első a csuka, aki úgy érzi, hogy elérkezett az idő és az éppen melegedő vizekben elkezd táplálkozni, majd belefog az udvarlásba. Ívását ezért február végére, március elejére tehetjük. Fogási tilalmi ideje február 15-március 31-ig tart. Csapatokba verődve keresik fel a legkorábban felmelegedő partszéli sekély vizeket, kiöntéseket, - ahol a víz 5-15 fokra felmelegedett - és a rövid szárú növényzetre ívnak.  A ragadozó halak szaporodásában legfontosabb kérdés az időzítés, mert mire a pontyfélék ivadékai megjelennek a kis ragadozóknak már akkorára kell nőniük, hogy a táplálék ivadékokat elkaphassák. Ez azért lényeges mert ha nem keltek ki a táplálékul szolgáló kis halak, akkor sok kis ragadozó éhen pusztul, ha pedig késik a ragadozásra való áttérés, akkor a zsákmány állatok "kinőnek a kis ragadozók szájából".

 

Szóval elérkeztünk az első tilalmi időhöz. Ha már tavasz és március, meg kell emlékeznünk azon nőkről, akik a férfiakat segítik abban (vagy legalább eltűrik), hogy párjuk, fiuk vagy hozzátartozójuk ezt a "sportot" űzik, mert ez néha bizony próbára teszi az idegeiket.

BOLDOG NŐNAPOT KIVÁNOK MINDEN KEDVES NŐI OLVASÓNAK!

De visszatérve a halakhoz, akinek megvan az ez évi horgász engedélye, annak szeretnék egy lehetőséget ajánlani.  A Zabos Géza Horgász Egyesület 2012. február 3-án (pénteken) 200 kg pisztrángot telepít a sajószögedi   Tolnai tóba. Igaz ez csak fagyálló sporiknak ajánlott, mivel azért még mindig elég hidegek vannak. Ebben a tóban nem él a csukára vonatkozó tilalmi idő sem, mivel ez intenzív tó.

A végére egy kis vicc:
 - Hallom, összevesztél a feleségeddel. Mi történt?
- Nem tudtunk megegyezni a nyaralással kapcsolatban.
- Hogyhogy?
- Én mindenképpen a Kanári-szigetekre akartam menni, ő meg mindenáron velem akart jönni.

Kovács néni a Balatonban horgászik és kifog egy aranyhalat. Azt mondja az aranyhal:
-Van 3 kívánságod, de a férjednek 3-szor jobb lesz!
-Jó. Legyek nagyon szép!
-Rendben, de a férjed 3- szor szebb lesz!!
- Legyek gazdag!
-Rendben, de a férjed 3-szor gazdagabb lesz!!
-Az utolsó kívánságom, hogy kapjak egy nagyon picike szívinfarktust.

 
 
UniWeb Bt.