Tiszagyulaháza, Kossuth utca 73.

+36 52/ 392 103

ÜDVÖZÖLJÜK

TISZAGYULAHÁZA

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

FARSANG!

Télûzõ vidám farsangi mulatságra került sor február 24-én az újtikosi iskolában. Az alsó tagozatos diákok hetekkel elõtte már izgatottan készülõdtek a nagy napra. Ötletes jelmezeken, bravúros tánclépéseken törték a fejüket. Elszántan, szorgalmasan próbáltak az osztályfõnökök vezetésével. Mindannyian szerették volna megörvendeztetni szüleiket, társaikat s a kedves vendégeket a késõ délutáni rendezvényen. A készülõdés lázában természetesen õk is jól érezték magukat. Megcsapta õket a karneváli láz, gondolataik, tevékenységeik e körül forogtak.

A projekthez kapcsolódóan rajzokat készítettek "Európai polgár" címmel. A kiállítás megnyitására is a rendezvényen került sor, kihasználva a vendégek nagyszámú érdeklõdését. Eljött a várva várt péntek, a  délelõtt a díszítésrõl a termek rendezésérõl, dekorálásáról, a ruhák kiválasztásáról, az elõkészületekrõl szólt. A tanulás természetesen már nem kötötte le a tanulókat.

Délután 16 órára már minden készen állt. A szülõk szendvicseket készítettek, süteményeket sütöttek, s minden osztályra 1-1 finom torta is várt. A nézõtér is megtelt, örömünkre sokan elfogadták meghívásunkat, kíváncsiak voltak ránk.

Budai Vanda és Paluch Richard 4/a osztályos tanulók nyitották meg a rendezvényt, s ismertették a programot. Az elmúlt évek hagyományának megfelelõen elõször  néptáncosok léptek fel. Az 1. osztályosok játékfûzést, a 2.osztályosok Somogyi játékokat és ugrást mutattak  be. A Kisborockás csoport (2-4.o) Nagydobosi táncokat adott elõ. A csoportokat Bíróné Marsi Andrea és Szûcs János tanította be.

Rövid szünet után az osztályok táncos produkciói következtek a vendégek megelégedésére. Az est programjából  nem hiányoztak a maszkarások, jelmezesek sem. Mindenki jól érezte magát, s élményekkel megrakodva, fáradtan indult haza.

A felsõsök farsangjára egy héttel késõbb, március 2-án került sor a tiszagyulaházi mûvelõdési házban.

A gyerekek itt is osztályonként készültek különbözõ produkciókkal. Az ötödik osztályosok a  Piroska és a farkas címû mese paródiáját adták elõ, a hatodikosok több számmal is készültek. Igen nagy sikere volt a fiúk által alkotott balettcsoportnak, és a tánccsoportnak. Majd népi csujogatókat adtak elõ, melyek természetesen az iskolai életrõl szóltak. A 7.osztályosok a Hófehérke és a hét törpe paródiája után a 8. osztályos lányok táncait láthattuk.

A végére következett csak igazából a meglepetés szám, amit az iskola tanárai és dolgozói adtak elõ a gyerekek és szüleik nagy meglepetésére. Hetekkel korábban kezdtük el próbálni a mûsorszámot, remélve, hogy tetszeni fog a közönségnek. A meglepetés igazán jól sikerült, reméljük jól szórakoztak vendégeink.
Az est folyamán természetesen volt büfé, tombola és a discó sem maradhatott el.

Dobos Lászlóné            
Budainé Pázmándi Judit
Fotók: Aleváné Ádám Mária      

fotók >>

<< vissza