Tiszagyulaháza, Kossuth utca 73.

+36 52/ 392 103

ÜDVÖZÖLJÜK

TISZAGYULAHÁZA

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

KÖZLEMÉNY
Országos tûzgyújtási tilalom

Magyarország erdeiben a rendkívül gyors felmelegedés, a kánikulai meleg és a csapadékmentes idõjárás miatt fokozott tûzveszély alakult ki, ezért az erdõkre, valamint az erdõterületek határától számított kétszáz méteren belüli területre - átmeneti idõre - 2011. július 8-tól a vidékfejlesztési miniszter általános tûzgyújtási tilalmat rendelt el.

A tilalom idején tilos a tûzgyújtás a fentebb felsorolt területeken kijelölt tûzrakó helyeken is, valamint a közút és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is.

A hatóságok felhívják a közúton és vasúton utazók, a természetben kirándulók, valamint a mezõgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek környezetükre, az égõ cigarettát ne dobják el, mert ez kiemelkedõ tûzveszéllyel jár vagy akár egy üvegdarabon fókuszálódó napsugár is nagy kiterjedésû tüzekhez vezethet. A kiszáradt árokparton, a vasúti töltések és utak mellett keletkezõ tüzek sok esetben nem csak a közlekedést, hanem közvetlenül erdõ- és mezõgazdasági területeket is veszélyeztetnek.

Aki a tûzvédelmi rendelkezéseket, azaz a tûzgyújtási tilalmat megszegi, szabálysértést követ el. Az elrendelt tûzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

További információkat találnak az erdõtüzek elleni védekezésrõl a BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság honlapján a www.katasztrofavedelem.hu oldal lakossági információk, katasztrófa-típusok menüpont alatt.

Budapest, 2011. július 8.

Hajdu Márton pv. fõhadnagy
helyettes szóvivõ