UNISON - Tiszagyulaháza
 
Látogatók száma: 2984
 
Közbiztonsági nap Tiszagyulaházán!
 


www.petegisz.hu
Egészségügyi alapellátás fejlesztése Tiszagyulaházán
 
 

Búcsúztatjuk a telet Aprajafalván!

"Tél bosszantó maszkabálba
 Tavasztündér, perdülj táncra!
 Szóljon zene síppal, dobbal,
 Fusson a tél vándorbottal!"

Tervezgetés, lázas készülődés és türelmetlen várakozás pillanatai előzték meg a farsangi mulatozást. Ezekben a napokban gyakran hangzott el: "Hányat kell még aludni? Sokat? Te milyen jelmezbe öltözöl?" stb.

Az előkészületek során a díszítéshez barkácsoltunk lampionokat, farsangi bohócokat, hajtogattunk kreppapír füzéreket, díszítettünk karakteres maszkokat, színeztünk szemüvegeket. A felfújt lufik és az egyénileg tervezett színek sakktáblája volt a dekoráció kedvenc részlete.

"Szökkenj talpra lusta láb!
 Mert a farsang táncot jár!
 Búsulásnak helye nincs!
 Mert a farsang felvidít!"

A tréfa, a móka a kacagás jegyében zajlott a télkergető várva-várt nap. Ötletesebbnél ötletesebb jelmezekbe bújtak, és szívesen pózoltak a fényképük készítésekor.

A jelmezesek bemutatkoztak, majd versekkel, dalosjátékokkal és táncmulatsággal búcsúztattuk a telet. E jeles napon nem maradhatott el a "Mackó ébresztés" című mese dramatizálása sem, a felnőttek részéről. Ebéd után rakoncátlan tyukica móresre tanításával, és a kézügyességet és bátorságot támogató "Betekerlek meg ne fázz!" közös játékokkal múlattuk az időt.

Az ünnep színvonalát és hangulatát fokozta a szülők figyelmes és körültekintő segítőkészsége. Így a palacsintától a finomabbnál finomabb illatozó süteményekig, és a szörpöktől az üdítőig, mindennel elhalmoztak bennünket.

"Nem titok, hogy Anyuci valódi tündér,
Örülök, hogy Ő az enyém,
és köszönet a jóságáért, és figyelmességéért."

fotók >>

<< vissza

 
 
UniWeb Bt.