Tiszagyulaháza, Kossuth utca 73.

+36 52/ 392 103

ÜDVÖZÖLJÜK

TISZAGYULAHÁZA

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

Búcsúztatjuk a telet Aprajafalván!

"Tél bosszantó maszkabálba
 Tavasztündér, perdülj táncra!
 Szóljon zene síppal, dobbal,
 Fusson a tél vándorbottal!"

Tervezgetés, lázas készülõdés és türelmetlen várakozás pillanatai elõzték meg a farsangi mulatozást. Ezekben a napokban gyakran hangzott el: "Hányat kell még aludni? Sokat? Te milyen jelmezbe öltözöl?" stb.

Az elõkészületek során a díszítéshez barkácsoltunk lampionokat, farsangi bohócokat, hajtogattunk kreppapír füzéreket, díszítettünk karakteres maszkokat, színeztünk szemüvegeket. A felfújt lufik és az egyénileg tervezett színek sakktáblája volt a dekoráció kedvenc részlete.

"Szökkenj talpra lusta láb!
 Mert a farsang táncot jár!
 Búsulásnak helye nincs!
 Mert a farsang felvidít!"

A tréfa, a móka a kacagás jegyében zajlott a télkergetõ várva-várt nap. Ötletesebbnél ötletesebb jelmezekbe bújtak, és szívesen pózoltak a fényképük készítésekor.

A jelmezesek bemutatkoztak, majd versekkel, dalosjátékokkal és táncmulatsággal búcsúztattuk a telet. E jeles napon nem maradhatott el a "Mackó ébresztés" címû mese dramatizálása sem, a felnõttek részérõl. Ebéd után rakoncátlan tyukica móresre tanításával, és a kézügyességet és bátorságot támogató "Betekerlek meg ne fázz!" közös játékokkal múlattuk az idõt.

Az ünnep színvonalát és hangulatát fokozta a szülõk figyelmes és körültekintõ segítõkészsége. Így a palacsintától a finomabbnál finomabb illatozó süteményekig, és a szörpöktõl az üdítõig, mindennel elhalmoztak bennünket.

"Nem titok, hogy Anyuci valódi tündér,
Örülök, hogy Õ az enyém,
és köszönet a jóságáért, és figyelmességéért."

fotók >>

<< vissza