Tiszagyulaháza, Kossuth utca 73.

+36 52/391-990

ÜDVÖZÖLJÜK

TISZAGYULAHÁZA

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

Apróhírek Aprajafalváról

A 2005/2006-os nevelési év során, próbálkozási jelleggel a csoportot ketté bontottuk, - kiscsoportra és összevontan középsõ és nagycsoportra. A bontással célunk volt, hogy mindkét csoportban a fejlõdésükben valamely területen lemaradt, vagy megrekedt gyermekek felzárkóztatására minél több idõt fordítsunk a tudatosabb átszervezéssel. A fejlődés mértékét nagy mértékben meghatározza a kisgyermekek saját képességei. Fontos szabály, hogy önmagukhoz képest fejlõdjenek.

  • Folyamatosan a hagyományos és jeles napokat, a különbözõ korcsoportoktól elvárható tartalommal megtöltve.
    Így került sor a 2006 június 2-án is, az összevontan  megrendezett anyáknapjára, ballagásra, és évzáró műsorra. Az évzáró műsor keretében végig barangoltuk az évszakok birodalmát, a tanult versekkel, dalokkal, kedvenc mesékkel. Sajnálatos a nagyok műsora közben fellépõ váratlan körülmény, mely egyes helyzetekben megzavarta a csoport szereplését, a műsor sajátosságából eredõen (pl: párban, és személyekre szabott szerepek során).

  • Pünkösd elsõ napján a Római Katolikus Egyházközség felkérésére négy gyermekkel részt vettünk a templom felszentelésének 80. évfordulójára szervezett szentmisén, melyen rövid verssel, és virágok átadásával voltunk megbízva. Elõzetesen a nagycsoportosaink ceruzarajzzal örökítették meg a "Jézuska házát". Ezúton is köszönjük a szervezõknek a meghívást.

  • Az ünneplés tovább folytatódott június 16-tal. Ezen a napon köszöntöttük fel a nyáron született, és névnapjukat ünneplõ ovisokat.

"Együtt lenni jó!" - szeretetben és békességben fogyasztottuk el a várvavárt és kedvenc finomságot, a tortát. Szemüket kápráztatta a tortán csillogó és felfelé áramló tűzijáték.

* * * * *

Tájékoztatás a létszám változásáról:

A nevelési évet 18 fõvel kezdtük, és a tanév végéhez közeledve 23 fõvel zárjuk.
Iskolai tanulmányait szeptemberben 5 fõ kezdi meg.


* * * * *

"Tudom, hogy szeretsz, azért tetted,
  Segíteni akarsz, és örülni velem.
  Olyan szépet találtam ki, Figyelj csak!
  Köszönöm a fáradságot, és a Jóságodat."

Úgy gondolom méltóan ezekkel a gondolatokkal köszönhetjük meg az óvodások, és a velük foglalkozó felnõttek nevében Szép Jánosné képviselõ testületi tag, Mikó Zoltán polgármester Úr, valamint a szülõk segítségét.

Ezen ajándékok a következõk voltak :

- édességek, üdítõk, színes pillangók, Nyuszi pajtás 31.000 Ft értékű ajándékcsomagja, CD és DVD lejátszó, 20.000 Ft pénzadomány, az udvari játékok felújítása (libikóka, mókuskerék, kerékpárok, utánfutós traktor)

Ezek után engedjék meg, hogy az elkövetkezendõ nyári pihenéshez gyermekeknek és a szülõknek kívánjunk ragyogó jóidõt, és eltervezett vágyaik teljesüléséhez erõt és egészséget.

Szabó Sándorné

 

Fotó: Hímer Sándorné

<< vissza