UNISON - Tiszagyulaháza
 
Látogatók száma: 267
 
Közbiztonsági nap Tiszagyulaházán!
 


www.petegisz.hu
Egészségügyi alapellátás fejlesztése Tiszagyulaházán
 
 

Farsang az alsóban

Február 18-án délután 1630-tól tartottuk az alsó tagozatosok farsangi rendezvényét. Tanulóink izgatottan készültek erre a napra.

Lázasan próbálták, tervezték a jelmezeiket. Az utolsó napokban már csak erről beszéltek, erre koncentráltak. Négy óra után gyorsan benépesült az alkalomnak megfelelően feldíszített  tornaterem. A szülők egy része a büfében szorgoskodott, mások ízletes süteményt hoztak. Sokan kamerával, fényképezőgéppel felszerelve várták a télvégi mulatság eseményeit.

A karnevál hercegnője és hercege köszöntötte a vendégeket, majd a programot ismertette.

A délutánt a néptáncosok nyitották meg. Heti két alkalommal ismerkednek a néptánc alapjaival, s megszerzett tudásukat, rátermettségüket bizonyították összeállításukban.

Az 1. osztályosok:  Játékfűzést
A 2. osztályosok:    Polgári játékokat és táncokat
A 3. osztályosok:    Dunántúli táncokat mutattak be.
A koreográfiát Bíróné Marsi Anikó, Pázmándi Andrea és Szűcs János tanította be.

Rövid szünet után az osztályok táncos produkciói következtek. Rendkívül jó hangulatban önfeledten táncoltak a gyerekek, a vendégek elismerő tapsaikkal biztatták őket. A sikerben nagy szerepük volt a tanító néniknek.

A farsangi mulatság következő eseménye a jelmezesek bemutatkozása volt. A tanulók 60%-a akarta magára ölteni kedvenc álruháját. A lányok például hercegnők, boszorkányok, hastáncosok, bohócok, a fiúk focisták, kalózok, pókemberek, Zorrók voltak.

Az osztályok jutalma 1-1 torta volt, amelyet a szülők ajánlottak fel. A 4. osztályosok tombolát árultak, s gondoskodtak a sorsolásról is. A hátralévő időben jót táncoltunk, majd 2 órakor fáradtan, de elégedetten indultunk haza.

Dobos Lászlóné

fotók a farsangról >>

 
 
UniWeb Bt.