UNISON - Tiszagyulaháza
 
Látogatók száma: 1639
 
Közbiztonsági nap Tiszagyulaházán!
 


www.petegisz.hu
Egészségügyi alapellátás fejlesztése Tiszagyulaházán
 
 

Tájékoztatás mezőgazdasági összeírásról

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal a 2010. évi XXIV. törvény alapján 2010. június 1. és június 21. között az ország valamennyi településén általános mezőgazdasági összeírást hajt végre.

Az összeírás kiterjed a földhasználat, a növénytermesztés, az állatállomány részletes feltérképezése mellett a mezőgazdaságban foglalkoztatottak összeírására, mezőgazdasági szolgáltatások nyújtására és igénybevételére, valamint a mezőgazdasági termelési módszerek számbavételére is.

Az egyéni gazdaságokat szakszerűen felkészített összeírók keresik fel és személyes interjú során töltik ki a kérdőíveket. Mivel az összeírást törvény írja elő, a kérdésekre a válaszadás KÖTELEZŐ!

Az uniós és hazai jogszabályok értelmében adatot kell szolgáltatni az olyan mezőgazdasági tevékenységet folytató háztartásoknak, akik az összeírás eszmei időpontjában (2010. június 1-jén):

  • mezőgazdasági hasznosítás alatt álló termőterületet használnak, vagy
  • mezőgazdasági haszonállatot tartanak, vagy
  • intenzív kertészeti termelést, illetve gombatermesztést folytatnak, vagy
  • mezőgazdasági szolgáltatást végeznek.

Az összeírás végrehajtásában résztvevők személyre szóló igazolvánnyal rendelkeznek. Az összeírás időszakában a KSH munkatársai az ingyenesen hívható 06-80-200-224-es telefonszámon érhetők el, s az összeírással kapcsolatban felmerülő kérdésekre adnak felvilágosítást.

Maginé dr. Csirke Erzsébet
Körjegyző

<< vissza

 
 
UniWeb Bt.