Tiszagyulaháza, Kossuth utca 73.

+36 52/ 392 103

ÜDVÖZÖLJÜK

TISZAGYULAHÁZA

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

Tájékoztatás mezõgazdasági összeírásról

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal a 2010. évi XXIV. törvény alapján 2010. június 1. és június 21. között az ország valamennyi településén általános mezõgazdasági összeírást hajt végre.

Az összeírás kiterjed a földhasználat, a növénytermesztés, az állatállomány részletes feltérképezése mellett a mezõgazdaságban foglalkoztatottak összeírására, mezõgazdasági szolgáltatások nyújtására és igénybevételére, valamint a mezõgazdasági termelési módszerek számbavételére is.

Az egyéni gazdaságokat szakszerûen felkészített összeírók keresik fel és személyes interjú során töltik ki a kérdõíveket. Mivel az összeírást törvény írja elõ, a kérdésekre a válaszadás KÖTELEZÕ!

Az uniós és hazai jogszabályok értelmében adatot kell szolgáltatni az olyan mezõgazdasági tevékenységet folytató háztartásoknak, akik az összeírás eszmei idõpontjában (2010. június 1-jén):

  • mezõgazdasági hasznosítás alatt álló termõterületet használnak, vagy
  • mezõgazdasági haszonállatot tartanak, vagy
  • intenzív kertészeti termelést, illetve gombatermesztést folytatnak, vagy
  • mezõgazdasági szolgáltatást végeznek.

Az összeírás végrehajtásában résztvevõk személyre szóló igazolvánnyal rendelkeznek. Az összeírás idõszakában a KSH munkatársai az ingyenesen hívható 06-80-200-224-es telefonszámon érhetõk el, s az összeírással kapcsolatban felmerülõ kérdésekre adnak felvilágosítást.

Maginé dr. Csirke Erzsébet
Körjegyzõ

<< vissza