Tiszagyulaháza, Kossuth utca 73.

+36 52/ 392 103

ÜDVÖZÖLJÜK

TISZAGYULAHÁZA

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

Katasztrófavédelmi bemutató

Árvízvédelmi módszertani napot tartott a Hajdú-Bihar Megyei Védelmi Bizottság Tiszagyulaházán és Hajdúdorogon 2010. május 19-én. A megyei és helyi védelmi bizottságok tagjai, az árvízi öblökben lévõ települések polgármesterei, (34 település polgármestere) valamint a polgári védelmi alegységek parancsnokai, a  rendõrség, a tûzoltóság elõljárói, Vízügyi szakemberek és a média képviselõi vehettek részt a látványos gyakorlaton. A gyakorlat idõpontjáról a szervezõk még a tavalyi év folyamán megállapodtak, talán nem is gondolták volna, hogy ez a bemutató a hazánkban uralkodó szélsõséges idõjárás miatt éppen aktuálissá vált, hiszen több patak kiömlött medrébõl, folyóink is áradtak. A Tisza gátját is ezen a napon kezdték el fóliával lefedni a Vízügy munkatársai.

A délelõtt folyamán elõadásokat hallagathattak meg a jelenlévõk arról, hogy mi lenne a teendõnk egy esetleges árvíz bekövetkezésekor. Az elõadók között voltak a Megyei Védelmi Bizottság titkára, katasztófavédelmi szakemberek, ÁNTSZ fõorvosa, Állategészségügyi szakemberek, stb.

Az elõadások után a kitelepítés lépéseit szimulálták, vagyis az árvízi elöntéssel veszélyeztetett településrõl, Tiszagyulaházáról telepítették ki a "lakosságot", akiket egy tucat helyi testesített meg. Befogadásukra Hajdúdorogon került sor, a település ugyanis árvízi szituációban befogadóhely lehet.  A kitelepített tiszagyulaháziak busszal érkeztek a dorogi általános iskola udvarára. Miután a katasztrófavédelem helyi képviselõi fogadták õket, orvosi vizsgálaton vettek részt, majd regisztráltak és információt kaptak a helyzetükrõl. Végül ideiglenes szállásukat is elfoglalhatták.

<< vissza