UNISON - Tiszagyulaháza
 
Látogatók száma: 1639
 
Közbiztonsági nap Tiszagyulaházán!
 


www.petegisz.hu
Egészségügyi alapellátás fejlesztése Tiszagyulaházán
 
 

Katasztrófavédelmi bemutató

Árvízvédelmi módszertani napot tartott a Hajdú-Bihar Megyei Védelmi Bizottság Tiszagyulaházán és Hajdúdorogon 2010. május 19-én. A megyei és helyi védelmi bizottságok tagjai, az árvízi öblökben lévő települések polgármesterei, (34 település polgármestere) valamint a polgári védelmi alegységek parancsnokai, a  rendőrség, a tűzoltóság előljárói, Vízügyi szakemberek és a média képviselői vehettek részt a látványos gyakorlaton. A gyakorlat időpontjáról a szervezők még a tavalyi év folyamán megállapodtak, talán nem is gondolták volna, hogy ez a bemutató a hazánkban uralkodó szélsőséges időjárás miatt éppen aktuálissá vált, hiszen több patak kiömlött medréből, folyóink is áradtak. A Tisza gátját is ezen a napon kezdték el fóliával lefedni a Vízügy munkatársai.

A délelőtt folyamán előadásokat hallagathattak meg a jelenlévők arról, hogy mi lenne a teendőnk egy esetleges árvíz bekövetkezésekor. Az előadók között voltak a Megyei Védelmi Bizottság titkára, katasztófavédelmi szakemberek, ÁNTSZ főorvosa, Állategészségügyi szakemberek, stb.

Az előadások után a kitelepítés lépéseit szimulálták, vagyis az árvízi elöntéssel veszélyeztetett településről, Tiszagyulaházáról telepítették ki a "lakosságot", akiket egy tucat helyi testesített meg. Befogadásukra Hajdúdorogon került sor, a település ugyanis árvízi szituációban befogadóhely lehet.  A kitelepített tiszagyulaháziak busszal érkeztek a dorogi általános iskola udvarára. Miután a katasztrófavédelem helyi képviselői fogadták őket, orvosi vizsgálaton vettek részt, majd regisztráltak és információt kaptak a helyzetükről. Végül ideiglenes szállásukat is elfoglalhatták.

<< vissza

 
 
UniWeb Bt.