Tiszagyulaháza, Kossuth utca 73.

+36 52/ 392 103

ÜDVÖZÖLJÜK

TISZAGYULAHÁZA

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

Kedves Szülõ!

 Az õsz nemcsak az iskola, hanem az influenzaszezon kezdetét is jelenti hazánkban. Mint bizonyára tudja, az influenza könnyen terjedhet emberrõl emberre. Mindazonáltal lépéseket teszünk azért, hogy csökkentsük az influenza terjedését a mi iskolánkban. Szeretnénk a normál mûködést biztosítani az influenza szezon idején is. Ehhez azonban az Ön segítségre is szükségünk van. Szorosan együttmûködünk az ÁNTSZ kistérségi intézetével, akik figyelik az influenza járványügyi helyzetét, és ennek alapján megpróbáljuk a legjobb lépéseket megtervezni az iskolánk folyamatos mûködésének fenntartása érdekében. Amennyiben az influenza járványügyi helyzete komolyabbra fordul, úgy elképzelhetõ, hogy olyan további lépéseket teszünk a terjedés megakadályozása érdekében, mint például:

  • a diákok és a személyzet iskolába érkezésekor figyeljük, hogy van-e olyan személy, akinél az influenza tünetei észlelhetõk;
  • kérjük, hogy a beteg diákok a tünetek kezdetétõl számított legalább 7 napig maradjanak otthon;
  • az emberek közötti fizikai távolság növelésével (pl. a padok széthúzása) és az osztálykirándulások, egyéb rendezvények elhalasztásával is gátoljuk a vírus terjedését járvány idején,
  • a beteg diákokat az iskolából hazaküldjük a közösség többi tagjának egészsége érdekében. Errõl minden esetben értesítjük Önöket.

A következõ dolgokban kérjük az Ön segítségét.

  • Tanítsa gyermekét arra, hogy gyakran mosson kezet szappannal vagy alkohol alapú kéztisztító készítménnyel. Jó példát tud mutatni azzal, ha maga is ezt teszi.
  • Tanítsa meg gyermekének, hogy ne ossza meg társaival az ételét, italát, mosatlan evõeszközeit. Szoktassa arra, hogy zsebkendõvel takarja el a száját köhögéskor vagy tüsszentéskor. Ha nincs zsebkendõje, akkor köhögéskor vagy tüsszentéskor használja a könyökhajlatát, karját, vagy ruhaujját.
  • Ismerje fel az influenza jeleit és tüneteit. Az influenza tünetei a láz (38 °C vagy magasabb testhõmérséklet), köhögés, torokfájás, orrfolyás vagy orrdugulás, izom vagy izületi fájdalom, fejfájás, nagyfokú fáradtságérzés. Esetenként elõfordulhat hányás és hasmenés is.
  • Ne küldje a beteg gyermeket iskolába. Minden, az iskolában betegnek talált gyermeket haza kell küldenünk. Ilyenkor értesítjük Önt, hogy jöjjön a gyermekért.
  • Tartsa a beteg gyereket otthon még legalább 24 órával a gyógyulás után, illetve azután, hogy lázcsillapító szerek nélkül sincs már láza. A lázas gyermek otthontartása csökkentheti azok számát, akik elkaphatják tõle a fertõzést. Bõvebb információkat talál a www.eum.hu, www.antsz.hu, www.oek.hu honlapokon, de hívhatja a 06-80-204-217 zöld számot is az influenzával kapcsolatos legfrissebb információkért. Az iskola által tervezett és bevezetésre kerülõ intézkedésekrõl bõvebben olvashat a iskola/egészségügyi intézmény honlapján vagy kérjük hívja a fentebb olvasható telefonszámot. Jelezni fogunk Önnek bármely, az iskolánknak az influenza terjedése ellen tett intézkedéseiben történõ változást.


2009. október 5.                                                                     Juhász Margit
                                                                                       tagintézmény vezetõ
<< vissza