UNISON - Tiszagyulaháza
 
Látogatók száma: 4014
 
Közbiztonsági nap Tiszagyulaházán!
 


www.petegisz.hu
Egészségügyi alapellátás fejlesztése Tiszagyulaházán
 
 

Kedves Szülő!

 Az ősz nemcsak az iskola, hanem az influenzaszezon kezdetét is jelenti hazánkban. Mint bizonyára tudja, az influenza könnyen terjedhet emberről emberre. Mindazonáltal lépéseket teszünk azért, hogy csökkentsük az influenza terjedését a mi iskolánkban. Szeretnénk a normál működést biztosítani az influenza szezon idején is. Ehhez azonban az Ön segítségre is szükségünk van. Szorosan együttműködünk az ÁNTSZ kistérségi intézetével, akik figyelik az influenza járványügyi helyzetét, és ennek alapján megpróbáljuk a legjobb lépéseket megtervezni az iskolánk folyamatos működésének fenntartása érdekében. Amennyiben az influenza járványügyi helyzete komolyabbra fordul, úgy elképzelhető, hogy olyan további lépéseket teszünk a terjedés megakadályozása érdekében, mint például:

  • a diákok és a személyzet iskolába érkezésekor figyeljük, hogy van-e olyan személy, akinél az influenza tünetei észlelhetők;
  • kérjük, hogy a beteg diákok a tünetek kezdetétől számított legalább 7 napig maradjanak otthon;
  • az emberek közötti fizikai távolság növelésével (pl. a padok széthúzása) és az osztálykirándulások, egyéb rendezvények elhalasztásával is gátoljuk a vírus terjedését járvány idején,
  • a beteg diákokat az iskolából hazaküldjük a közösség többi tagjának egészsége érdekében. Erről minden esetben értesítjük Önöket.

A következő dolgokban kérjük az Ön segítségét.

  • Tanítsa gyermekét arra, hogy gyakran mosson kezet szappannal vagy alkohol alapú kéztisztító készítménnyel. Jó példát tud mutatni azzal, ha maga is ezt teszi.
  • Tanítsa meg gyermekének, hogy ne ossza meg társaival az ételét, italát, mosatlan evőeszközeit. Szoktassa arra, hogy zsebkendővel takarja el a száját köhögéskor vagy tüsszentéskor. Ha nincs zsebkendője, akkor köhögéskor vagy tüsszentéskor használja a könyökhajlatát, karját, vagy ruhaujját.
  • Ismerje fel az influenza jeleit és tüneteit. Az influenza tünetei a láz (38 °C vagy magasabb testhőmérséklet), köhögés, torokfájás, orrfolyás vagy orrdugulás, izom vagy izületi fájdalom, fejfájás, nagyfokú fáradtságérzés. Esetenként előfordulhat hányás és hasmenés is.
  • Ne küldje a beteg gyermeket iskolába. Minden, az iskolában betegnek talált gyermeket haza kell küldenünk. Ilyenkor értesítjük Önt, hogy jöjjön a gyermekért.
  • Tartsa a beteg gyereket otthon még legalább 24 órával a gyógyulás után, illetve azután, hogy lázcsillapító szerek nélkül sincs már láza. A lázas gyermek otthontartása csökkentheti azok számát, akik elkaphatják tőle a fertőzést. Bővebb információkat talál a www.eum.hu, www.antsz.hu, www.oek.hu honlapokon, de hívhatja a 06-80-204-217 zöld számot is az influenzával kapcsolatos legfrissebb információkért. Az iskola által tervezett és bevezetésre kerülő intézkedésekről bővebben olvashat a iskola/egészségügyi intézmény honlapján vagy kérjük hívja a fentebb olvasható telefonszámot. Jelezni fogunk Önnek bármely, az iskolánknak az influenza terjedése ellen tett intézkedéseiben történő változást.


2009. október 5.                                                                     Juhász Margit
                                                                                       tagintézmény vezető
<< vissza

 
 
UniWeb Bt.