Tiszagyulaháza, Kossuth utca 73.

+36 52/ 392 103

ÜDVÖZÖLJÜK

TISZAGYULAHÁZA

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

Gyermeknap 2009.

Május utolsó vasárnapja a gyermekeké. Szerettük volna mi is emlékezetessé tenni gyermekeink számára ezt a napot. Mivel az idén ez a nap pünkösd vasárnapra esett, így egy héttel elõbbre hoztuk rendezvényünket.

Már hetekkel ezelõtt fölvettem a kapcsolatot a településünkön mûködõ civil szervezetekkel, pedagógusokkal, hogy segítsenek az egész napos gyermeknap lebonyolításában.

Délelõtt tíz órára vártuk a gyerekeket a Sportpályára. Az alsósok Katona Éva néni és Székelyné Kati néni, illetve középiskolások vezetésével 10 feladatból álló próbatételt teljesíthettek.

A felsõsök Jancsó László vezetésével az iskola legjobb sportolója díjért indulhattak.
Akik egyik próbatételre sem vállalkoztak különbözõ kézmûves foglalkozásokon vehettek részt.

Kékesiné Zsóka néni percek alatt csodálatos állatokat varázsolt csõlufiból, Rózsa Esztella pedig arcfestéssel kápráztatta el a gyerekeket.

Kipróbálhatták a sportíjászatot és a focinak is nagy sikere volt.  Kedvezett az idõ a papírsárkány készítésének és az eregetéshez, melynek technikáját Luczi Jutka mutatta meg a gyerekeknek. Nem így  a gyöngyfûzésnek, a szél majdnem kifújta kezünkbõl a gyöngyöket.

Elkészült az ebéd is, Kékesi István és Budai Béla slambuccal kedveskedtek a gyerekeknek. A Fornetti cégtõl idén is kaptunk süteményt amit a gyerekek jóízûen fogyasztottak el. Az egész nap folyamán üdítõkkel kínáltuk a jelenlévõket.

Ebéd után , aztán az ovisok is kiértek hozzánk, akik a délelõtt folyamán az óvoda udvarán szerveztek maguknak programokat.

Meglepetés vendég következett, Megyesi Elemér két új mezõgazdasági gépét hozta ki a pályára, amit a gyerekek megnézhettek és bele is ülhettek.

A Mini KRESZ pályának sem kedvezett az idõjárás, az erõsödõ szél felborította a KRESZ táblákat. Az elektromos motorokat azonban örömmel vették birtokba a kicsik Kapusné Betti és Kánai István segítségével.

Megérkezett a várva várt óriáscsúszda, de a viharossá fokozódó szél miatt be kellett vinni az iskola tornatermébe. Mindez nem kedvetlenítette el a gyerekeket, kitartóan álltak sorba a csúszdánál, hogy minél többször sorra kerüljenek.

A napot a Mûvelõdési házban vetített mesefilmmel zártuk, melyre ugyancsak sokan kíváncsiak voltak.

 Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak akik a rendezvény lebonyolításban segítségemre voltak.

<< vissza