UNISON - Tiszagyulaháza
 
Látogatók száma: 2983
 
Közbiztonsági nap Tiszagyulaházán!
 


www.petegisz.hu
Egészségügyi alapellátás fejlesztése Tiszagyulaházán
 
 

Gyermeknap 2009.

Május utolsó vasárnapja a gyermekeké. Szerettük volna mi is emlékezetessé tenni gyermekeink számára ezt a napot. Mivel az idén ez a nap pünkösd vasárnapra esett, így egy héttel előbbre hoztuk rendezvényünket.

Már hetekkel ezelőtt fölvettem a kapcsolatot a településünkön működő civil szervezetekkel, pedagógusokkal, hogy segítsenek az egész napos gyermeknap lebonyolításában.

Délelőtt tíz órára vártuk a gyerekeket a Sportpályára. Az alsósok Katona Éva néni és Székelyné Kati néni, illetve középiskolások vezetésével 10 feladatból álló próbatételt teljesíthettek.

A felsősök Jancsó László vezetésével az iskola legjobb sportolója díjért indulhattak.
Akik egyik próbatételre sem vállalkoztak különböző kézműves foglalkozásokon vehettek részt.

Kékesiné Zsóka néni percek alatt csodálatos állatokat varázsolt csőlufiból, Rózsa Esztella pedig arcfestéssel kápráztatta el a gyerekeket.

Kipróbálhatták a sportíjászatot és a focinak is nagy sikere volt.  Kedvezett az idő a papírsárkány készítésének és az eregetéshez, melynek technikáját Luczi Jutka mutatta meg a gyerekeknek. Nem így  a gyöngyfűzésnek, a szél majdnem kifújta kezünkből a gyöngyöket.

Elkészült az ebéd is, Kékesi István és Budai Béla slambuccal kedveskedtek a gyerekeknek. A Fornetti cégtől idén is kaptunk süteményt amit a gyerekek jóízűen fogyasztottak el. Az egész nap folyamán üdítőkkel kínáltuk a jelenlévőket.

Ebéd után , aztán az ovisok is kiértek hozzánk, akik a délelőtt folyamán az óvoda udvarán szerveztek maguknak programokat.

Meglepetés vendég következett, Megyesi Elemér két új mezőgazdasági gépét hozta ki a pályára, amit a gyerekek megnézhettek és bele is ülhettek.

A Mini KRESZ pályának sem kedvezett az időjárás, az erősödő szél felborította a KRESZ táblákat. Az elektromos motorokat azonban örömmel vették birtokba a kicsik Kapusné Betti és Kánai István segítségével.

Megérkezett a várva várt óriáscsúszda, de a viharossá fokozódó szél miatt be kellett vinni az iskola tornatermébe. Mindez nem kedvetlenítette el a gyerekeket, kitartóan álltak sorba a csúszdánál, hogy minél többször sorra kerüljenek.

A napot a Művelődési házban vetített mesefilmmel zártuk, melyre ugyancsak sokan kíváncsiak voltak.

 Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak akik a rendezvény lebonyolításban segítségemre voltak.

<< vissza

 
 
UniWeb Bt.