UNISON - Tiszagyulaháza
 
Látogatók száma: 824
 
Közbiztonsági nap Tiszagyulaházán!
 


www.petegisz.hu
Egészségügyi alapellátás fejlesztése Tiszagyulaházán
 
 

Tisztelt olvasók!

Az időjárás ismét tudott újat mutatni, kéthete a tóparton reggel olyan hideg volt, hogy a botspiccre ráfagyott a zsinór, mára viszont napközben a húsz fokot meghaladó meleg van. De hova lett a tavasz? Nem mintha visszasírnám a hideget csak ez a hirtelen váltás mind az embert, mind az álatokat megzavarja. Ha már itt a jó idő irány a vízpart, de miért is és mit is keressünk, ha a szákba is szeretnénk rakni valamit.

A Királyér hozza a formáját, a keszeget és a kárászt szépszámmal lehet ritkítani és az este közeledtével a törpeharcsa sem marad el. Ha ilyen meleg marad akkor jó eséllyel lehet számítani a ponty felbukkanására is. De hogy ez megtörténjen tenni is kell érte, mivel szokató etetéssel esélyeink jócskán megnőnek. Kedves horgásztársak nem akarok senkit lebeszélni a halaknak készített mixekről, de ettől van sokkal olcsóbb etetőanyag, amivel akár a pontyot helyben lehet tartani. Én az ilyen kis vízmozgású helyeken szívesen alkalmazom a száraz kenyeret, a száraz kenyér mint tudjuk úszik a vízen de ha vízbe meg áztatjuk lassan süllyedővé válik, ha összemorzsoljuk, felhősen lehet etetni vele. A megfelelően megáztatott kenyér ragyogó kötő anyagot biztosít. Ha egy kicsit dúsabbá akarjuk tenni a felhős etetést, tejben áztatott kenyér a legalkalmasabb, ezt lehet turbózni búzadarával, kukorica darával, giliszta darabokkal, csontival és máris olyan etetőanyagot kaptunk aminek az éhes halak nem fognak ellenállni. Fontos, hogy a szokató etetés illetve az ehhez igazított horgászat azonos időben történjen.

Ha hozzákezdünk egy hely etetéséhez azt egy két napig csak etessük és utána próbáljunk horgászni. Itt megjegyezném, hogy foglalt horgászhely nincs, de ha a megérkező horgász tudja bizonyítani, hogy a helyet eteti, szerintem érdemes átadni a helyet, mivel így kevesebb ideget eszik az ember. Egy kicsit a Tiszáról és a Sajóról: felhívom a tisztelt horgászok figyelmét arra, hogy a vízhőfok meghaladta a nyolc fokot és ez  azt jelenti, hogy megkezdődik a vizek pezsdülése a keszegek ivása, illetve de a harcsa ébredése. Ilyenkor két pofára eszik, főleg keszeget, ezt kihasználva megfelelő helyen megfelelő időben akár kapitális harcsa lehet a zsákmányunk. Senkit nem szeretnék erről az élményről lebeszélni, sőt  arra szeretnék biztatni minden horgászt, használják ki ezt a lehetőséget mert roppant előnyös ilyenkor harcsázni, akár élő csalival akár műcsalik közreműködésével. Ha azt szeretnénk, hogy biztosabb legyen a siker, ajánlom a keszegek népes családját amiből bőven lehet zsákmányolni. Egy kis vicc a végére:

Egy fickó meg szeretett volna házasodni, de mivel három olyan lány is akadt, aki tetszett neki, egy módszerre volt szüksége, amivel eldönthette, hogy melyikük lesz az ideális számára. Így aztán mindhármuknak adott ezer-ezer dollárt, és figyelte, hogy mi lesz a reakciójuk. Az első lány fodrászhoz, kozmetikushoz, meg egyéb szépítkezésre specializálódott szakemberhez ment, majd azt mondta:
- Lám, mennyire szeretlek, azt akartam, hogy a lehető legszebbnek láss engem.
A második horgászfelszerelést, nagy színes TV-t, videót, és egy teljes hónapra elegendő sörkészletet vásárolt, mondván:
- Nagyon szeretlek, és azt szeretném, hogy Te mindennél és mindenkinél jobban érezd magad.
A harmadik befektette a tőzsdén a maga 1.000 dollárját, részvényeket adott és vett, opciós meg egyéb határidős ügyleteket kötött, és megsokszorozta az eredeti összeget:
- A pénzt a közös jövőnk megalapozására fordítjuk majd, és hosszú, boldog házasságunk lesz.
A srácot teljesen lenyűgözték a lányok, és csak nagyon nehezen tudott választani közülük.
Végül, hosszas gondolkodás és elemzés után...
...a legnagyobb mellűt választotta.
          

Kovács Attila

<< vissza

 
 
UniWeb Bt.