Tiszagyulaháza, Kossuth utca 73.

+36 52/391-990

ÜDVÖZÖLJÜK

TISZAGYULAHÁZA

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

Tisztelt olvasók!

Az idõjárás ismét tudott újat mutatni, kéthete a tóparton reggel olyan hideg volt, hogy a botspiccre ráfagyott a zsinór, mára viszont napközben a húsz fokot meghaladó meleg van. De hova lett a tavasz? Nem mintha visszasírnám a hideget csak ez a hirtelen váltás mind az embert, mind az álatokat megzavarja. Ha már itt a jó idõ irány a vízpart, de miért is és mit is keressünk, ha a szákba is szeretnénk rakni valamit.

A Királyér hozza a formáját, a keszeget és a kárászt szépszámmal lehet ritkítani és az este közeledtével a törpeharcsa sem marad el. Ha ilyen meleg marad akkor jó eséllyel lehet számítani a ponty felbukkanására is. De hogy ez megtörténjen tenni is kell érte, mivel szokató etetéssel esélyeink jócskán megnõnek. Kedves horgásztársak nem akarok senkit lebeszélni a halaknak készített mixekrõl, de ettõl van sokkal olcsóbb etetõanyag, amivel akár a pontyot helyben lehet tartani. Én az ilyen kis vízmozgású helyeken szívesen alkalmazom a száraz kenyeret, a száraz kenyér mint tudjuk úszik a vízen de ha vízbe meg áztatjuk lassan süllyedõvé válik, ha összemorzsoljuk, felhõsen lehet etetni vele. A megfelelõen megáztatott kenyér ragyogó kötõ anyagot biztosít. Ha egy kicsit dúsabbá akarjuk tenni a felhõs etetést, tejben áztatott kenyér a legalkalmasabb, ezt lehet turbózni búzadarával, kukorica darával, giliszta darabokkal, csontival és máris olyan etetõanyagot kaptunk aminek az éhes halak nem fognak ellenállni. Fontos, hogy a szokató etetés illetve az ehhez igazított horgászat azonos idõben történjen.

Ha hozzákezdünk egy hely etetéséhez azt egy két napig csak etessük és utána próbáljunk horgászni. Itt megjegyezném, hogy foglalt horgászhely nincs, de ha a megérkezõ horgász tudja bizonyítani, hogy a helyet eteti, szerintem érdemes átadni a helyet, mivel így kevesebb ideget eszik az ember. Egy kicsit a Tiszáról és a Sajóról: felhívom a tisztelt horgászok figyelmét arra, hogy a vízhõfok meghaladta a nyolc fokot és ez  azt jelenti, hogy megkezdõdik a vizek pezsdülése a keszegek ivása, illetve de a harcsa ébredése. Ilyenkor két pofára eszik, fõleg keszeget, ezt kihasználva megfelelõ helyen megfelelõ idõben akár kapitális harcsa lehet a zsákmányunk. Senkit nem szeretnék errõl az élményrõl lebeszélni, sõt  arra szeretnék biztatni minden horgászt, használják ki ezt a lehetõséget mert roppant elõnyös ilyenkor harcsázni, akár élõ csalival akár mûcsalik közremûködésével. Ha azt szeretnénk, hogy biztosabb legyen a siker, ajánlom a keszegek népes családját amibõl bõven lehet zsákmányolni. Egy kis vicc a végére:

Egy fickó meg szeretett volna házasodni, de mivel három olyan lány is akadt, aki tetszett neki, egy módszerre volt szüksége, amivel eldönthette, hogy melyikük lesz az ideális számára. Így aztán mindhármuknak adott ezer-ezer dollárt, és figyelte, hogy mi lesz a reakciójuk. Az elsõ lány fodrászhoz, kozmetikushoz, meg egyéb szépítkezésre specializálódott szakemberhez ment, majd azt mondta:
- Lám, mennyire szeretlek, azt akartam, hogy a lehetõ legszebbnek láss engem.
A második horgászfelszerelést, nagy színes TV-t, videót, és egy teljes hónapra elegendõ sörkészletet vásárolt, mondván:
- Nagyon szeretlek, és azt szeretném, hogy Te mindennél és mindenkinél jobban érezd magad.
A harmadik befektette a tõzsdén a maga 1.000 dollárját, részvényeket adott és vett, opciós meg egyéb határidõs ügyleteket kötött, és megsokszorozta az eredeti összeget:
- A pénzt a közös jövõnk megalapozására fordítjuk majd, és hosszú, boldog házasságunk lesz.
A srácot teljesen lenyûgözték a lányok, és csak nagyon nehezen tudott választani közülük.
Végül, hosszas gondolkodás és elemzés után...
...a legnagyobb mellût választotta.
          

Kovács Attila

<< vissza