Tiszagyulaháza, Kossuth utca 73.

+36 52/391-990

ÜDVÖZÖLJÜK

TISZAGYULAHÁZA

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

FARSANGI MULATSÁGOK

Természetesen nem csak az óvodában, hanem az iskolában is eljött a farsangi mulatozás ideje. Az idén is két helyszínen került megrendezésre a karneváli forgatag. Az alsósoknak március 6-án, az újtikosi iskola tornatermében, míg a felsõsöknek február 27-én itt Tiszagyulaházán a Mûvelõdési házban.

Mivel elsõ és második osztályban kötelezõ néptánc oktatás folyik, lassan hagyománnyá válik, hogy gyermekeink a farsangi karneválon mutatják be szüleiknek és a kedves vendégeknek az eddig tanultakat. Pörögtek a szoknyák, kopogtak a cipõk, igazi népviseletbe öltözve adták elõ a népi gyermekjátékokat, csúfolódós kis mûsorukat, a közönség nagy örömére.

Pár perces szünet következett, majd ezután elkezdõdött a jelmezesek felvonulása. A szülõk idén is kitettek magukért. Nagyon sok ötletes jelmezt készítettek csemetéiknek. Volt itt hercegnõ, tavasztündér, balerina és táncosnõ kalózkapitány, pillangó, méhecske, Dalmata kutya, ördög és boszorkány (a teljesség igénye nélkül). A bemutatkozás után minden osztály megkapta megérdemelt tortáját, amit az osztálytermükben jóízûen elfogyasztottak.
Majd következett a felhõtlen mulatozás.

A gyerekek mindig nagy izgalommal várják a tombolahúzást, ami az idén sem maradt el.

A felsõsöknél már jóval kevesebb jelmezest láthattunk, hiszen nekik már "ciki" beöltözni.  Õk inkább zenés, táncos produkciókkal szórakoztatták a közönséget. Vendégünk volt a Tisza színjátszó csoport, akik Karinthy Frigyes: Tanár Úr kérem és Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig címû mûveikbõl adtak elõ részletet.

Itt is volt tombolasorsolás igen értékes nyereményekkel, majd a szülõi munkaközösségtõl kapott torta elfogyasztása után következhetett a várva várt Discó.

Mindkét helyszínen büfé üzemelt, melynek bevétele a diákönkormányzat számláját gyarapítja.

Budainé Pázmándi Judit

<< vissza