UNISON - Tiszagyulaháza
 
Látogatók száma: 48
 
Közbiztonsági nap Tiszagyulaházán!
 


www.petegisz.hu
Egészségügyi alapellátás fejlesztése Tiszagyulaházán
 
 

FARSANGI MULATSÁGOK

Természetesen nem csak az óvodában, hanem az iskolában is eljött a farsangi mulatozás ideje. Az idén is két helyszínen került megrendezésre a karneváli forgatag. Az alsósoknak március 6-án, az újtikosi iskola tornatermében, míg a felsősöknek február 27-én itt Tiszagyulaházán a Művelődési házban.

Mivel első és második osztályban kötelező néptánc oktatás folyik, lassan hagyománnyá válik, hogy gyermekeink a farsangi karneválon mutatják be szüleiknek és a kedves vendégeknek az eddig tanultakat. Pörögtek a szoknyák, kopogtak a cipők, igazi népviseletbe öltözve adták elő a népi gyermekjátékokat, csúfolódós kis műsorukat, a közönség nagy örömére.

Pár perces szünet következett, majd ezután elkezdődött a jelmezesek felvonulása. A szülők idén is kitettek magukért. Nagyon sok ötletes jelmezt készítettek csemetéiknek. Volt itt hercegnő, tavasztündér, balerina és táncosnő kalózkapitány, pillangó, méhecske, Dalmata kutya, ördög és boszorkány (a teljesség igénye nélkül). A bemutatkozás után minden osztály megkapta megérdemelt tortáját, amit az osztálytermükben jóízűen elfogyasztottak.
Majd következett a felhőtlen mulatozás.

A gyerekek mindig nagy izgalommal várják a tombolahúzást, ami az idén sem maradt el.

A felsősöknél már jóval kevesebb jelmezest láthattunk, hiszen nekik már "ciki" beöltözni.  Ők inkább zenés, táncos produkciókkal szórakoztatták a közönséget. Vendégünk volt a Tisza színjátszó csoport, akik Karinthy Frigyes: Tanár Úr kérem és Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig című műveikből adtak elő részletet.

Itt is volt tombolasorsolás igen értékes nyereményekkel, majd a szülői munkaközösségtől kapott torta elfogyasztása után következhetett a várva várt Discó.

Mindkét helyszínen büfé üzemelt, melynek bevétele a diákönkormányzat számláját gyarapítja.

Budainé Pázmándi Judit

<< vissza

 
 
UniWeb Bt.