UNISON - Tiszagyulaháza
 
Látogatók száma: 333
 
Közbiztonsági nap Tiszagyulaházán!
 


www.petegisz.hu
Egészségügyi alapellátás fejlesztése Tiszagyulaházán
 
 

Tisztelt olvasók!

Elmúlt egy év, ilyenkor egy kicsit visszagondolva a múltra az ember von egy mérleget, milyen is volt az elmúlt év. Természetesen nem gazdasági szempontokra gondolok, hanem a horgászat szempontjából. Az hiszem igencsak a szélsőségek éve volt a kifogott halak alapján, és a minket körülvevő időjárás szempontjából is.

Nyáron, mikor a kánikulát várná az ember, tíz fok volt. Halaknál nyáron várná az ember a hatalmas harcsákat, ehelyett tavasszal, nem tiszta vízen, hanem a legkoszosabb vízen lehetett megfogni. Szóval, ember legyen a talpán az a horgász, aki tanácsot adhatna, hogy hol mit lehet és érdemes keresni. Igaz az is, hogy a tavalyi évben a halottnak hitt Királyér életre kelt és érdemes volt rajta pecázni, de voltak kellemetlen percek is, mert hallom hogy voltak egyesek, akik tíz darab csukát is haza vittek egy nap, na de kérdem és holnap? Én azt hiszem, hogy az a három darab, ami engedélyezve van elég, de ha mégsem akkor a legszebb hármat viszem haza, ami jó a horgásznak és jó a víznek is, mivel most tavasszal az ívásnál nem mindegy, mennyi hal és milyen minőségben áll rendelkezésre.  Ez áll a benne levő ponty állományra is. Ennyit a múltról.

Ilyenkor, mikor hideg van és fúj a szél az alapos horgász előveszi a szereléket és azt átvizsgálva, lekezelve, indulásra készre rendezi. Ez miért is jó? Azért mert látja az ember, hogy milyen hiányosságai vannak és van idő pótolni. Ami azért is jó, mert ilyenkor kedvezményesen lehet beszerezi a horgászcikkeket, a horgászboltokban jelentős árkedvezményeket adnak. 

A Zabos Géza horgász egyesület ebben az évben is kedvezett horgászainak, akik egy kis bátorságot éreznek magukban, ugyanis a Sajószögedi tóba pisztrángot telepített és lehetett is fogni, igaz ezt lékről lehetett megtenni. Idén még nem sikerült kijutnom, de ezt tavaly sikerült megtennem, igaz csak egy darabot sikerült zsákmányolni, de mondhatom, megéri rá horgászni, mert igazán küzdeni tudó hal.

A mostani idő sajnos nem igazán kedvez a horgászatnak, és ha még vesszük is a bátorságot, hogy ezt megpróbáljuk, mindenkinek felhívom figyelmét a Tisza part veszélyeire, mivel a megolvadt agyag és az alatta meglapuló jég kombinációja életveszélyes. Aki mégis arra dönt, hogy kimegy horgászni, vagy csak szétnézni, az tervezze úgy, hogy ne legyen egyedül, mivel még ha történik is baj, van egy kis esély a menekülésre.

S ha már pecázunk, február 16-tól fogási tilalmi idő van a csukára, addig aki teheti és van hol, meg lehet próbálni. Biztatok mindenkit, a tavak lassan teljesen kiolvadnak, ha már besikerül tenni a cájgot, esély van arra, hogy halat fogjunk.
Most pedig egy kis humor:

* * * * *

Orvhorgász, kezében nagy vödör hallal összefut a halőrrel.
- Kérem, ezek itt a saját halaim! Néha kijövök, megúsztatom őket, aztán egyetlen füttyszavamra mind visszaugrálnak a vödörbe.
- Na persze. Mutassa!
Fickó bedobálja a halakat a vízbe, és vár, vár.
- Mikor hívja már vissza a halakat?
- Miféle halakat?

Egy házaspár elmegy horgászni hétvégén a Balatonra. A férj délben ledől pihenni egy kicsit, felesége pedig a csónakkal beevezve a tó közepére, lefekszik napozni és olvasni. Arra evez a halõr, és megszólítja:
- Bocsánat, hölgyem, mit csinál itt?
- Nem látja, hogy olvasok? - kérdez vissza a nõ.
- Azt tudja, hogy itt tilos horgászni?
- Én nem is horgászom!
- De a felszerelés ott van a csónakban! Ezért fel kell jelentenem!
- Ha feljelent, akkor én meg beperelem nemi erõszakért!
- De hát magához sem értem!
- Persze, de a felszerelés ott van magánál
!

Kovács Attila

<< vissza

 
 
UniWeb Bt.