Tiszagyulaháza, Kossuth utca 73.

+36 52/391-990

ÜDVÖZÖLJÜK

TISZAGYULAHÁZA

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

OVIOLIMPIA

2008. október 4-én oviolimpián vettünk részt, melyet Görbeházán rendeztek. Újtikos és Tiszagyulaháza csapata közösen vett részt a versenyen a nagycsoportos gyermekek kis létszáma miatt.

A nagy eseményt izgatott várakozás elõzte meg. A két falu óvodásai lelkesen készültek a nagy napra és közösen gyakorolták a különbözõ versenyszámokat. Már a próbák során megmutatkozott az óvodások kitartása, akaratereje, versenyszelleme.

Az olimpián a mi csapatunk mellett 4 csapat vett részt. Polgár két, Újszentmargita és Görbeháza egy-egy csoporttal képviselte magát. Az olimpia egésze különbözõ versenyszámokból tevõdött össze, azonban a versenyszámokat megelõzõen minden csoport bemutatkozó mûsort adott elõ. Ez egy üde színfoltja volt a programnak a bemutatkozások ötletessége, vidámsága, egyedisége miatt. Nagy sikert aratott a mi óvodásaink "nyuszitánca" is.

A konkrét feladatok között szerepelt többek között ügyességi feladat tojással, füles labdán ugrálás akadály megkerülésével, karikán átbújás, medicin labdagurítás. Mind az öt település óvodásai nagy lelkesedéssel és ügyesen versenyeztek. A mi csapatunk és az újszentmargitai csapat között végig kiélezõdött volt a küzdelem. Ezen két csapat között a versenyt az utolsó feladat döntötte el, melyet az óvodásaink nagy fölénnyel megnyertek és ezzel együtt az egész olimpiát.
Második helyezést ért el Újszentmargita, a harmadik helyet pedig Polgár egyik csapata szerezte meg.

A gyerekek és az óvónénik is nagyon örültek az elért eredménynek és annak is, hogy egy évre elhozhattuk az olimpiai vándorserleget. Ezzel együtt jövõre mi nyertük meg az olimpia megszervezésének jogát.

A gyõztes csoport tagjai:
Bandula Dávid
Fialka Tamás
Lukács Cintia
Pál Barbara
Zöldi Csenge
Bodnár Eszter
Somogyi Renáta
Molnár Bernadett
Oborzil Kristóf
Kós Gábor
Katonka Vivien
Balogh Attila
Farkas Ferenc

Felkészítõ óvodapedagógusok:
Szabó Sándorné
Nagy Zoltánné
Pázmándiné Tóth Erika
Budainé Pázmándi Andrea

A gyõzelmünket közös tortaevéssel és tánccal ünnepeltük meg.
Az elsõ oviolimpia megrendezésére 2007-ben került sor Újszentmargita kezdeményezésére. Mindnyájan fontosnak tartjuk ezt a kezdeményezést a kistérség óvodásainak és óvodapedagógusainak kapcsolattartása miatt.

2009-ben a mi feladatunk lesz megrendezni az olimpiát, melyet próbálunk a lehetõ legszínvonalasabban megoldani, melyhez a versenyzõknek sok sikert és kitartást kívánunk. 

A gyõztes csapat

<< vissza