Tiszagyulaháza, Kossuth utca 73.

+36 52/391-990

ÜDVÖZÖLJÜK

TISZAGYULAHÁZA

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

Tisztelt olvasók!


Mivel elkezdõdött a gyerekeknek a szünidõ, szeretném azok figyelmét felhívni, akik a nyáron szeretnének horgászni és nem töltötték be a 14. életévüket, hogy viszonylag kedvezõ áron a mi területünkön is ki lehet váltani az engedélyt, és nem kell bujkálni.

A 14. életévét be nem töltött személy mentes az állami horgászjegy díjának megfizetése alól; a 14 éven aluliak külön térítésmentes gyermek állami jegyet kapnak.  A gyermek horgászaink csak a horgász engedélyben feltüntetett képviselõ(k) kíséretében úszós felszereléssel horgászhatnak, a gyermeknek (14 éves életkor alatt) nem kell horgászvizsgát tenni, szülõje (képviselõje) állami gyermek horgászjegyet, mint önálló okmányt térítésmentesen tudja beszerezni, és ennek birtokában lehet megvásárolni a különbözõ gyermek területi engedélyeket.

Itt következik a pénzzel való megváltás, ami szerintem nem egy nagy érvágás. Tehát emellé az engedély mellé területi engedélyt kell beszerezni, ami a Zabos Géza horgász egyesület teljes területére érvényes 1500 Ft egész évre.

Mindezt hol lehet beszerezni?
Tiszaújváros, Zabos Géza Horgász Egyesület, Bartók Béla út 7. sz. Telefon: 49/343-000.

Tehát kedves gyerekek nem lehetetlen a horgászat csak egy kicsit puhítani kell a szülõket. Ehhez hozzá tenném, hogy a jövõ hónap 6-án akár nevezni is lehet a versenyre, ami a Tiszaújváros dísztavon lesz az elsõ száz induló horgászbotot és csalit is kap.

Az elmúlt idõ igen izgalmas idõszak volt a Tiszán és környékén mivel a halak hozzákezdtek enni, és az ivási idõszak nagy részén is túl vagyunk. A horgászat mellett a környezõ erdõk megteltek lakókkal, a hajnali és esti órákat igazán széppé teszik hangjukkal és látványukkal.

Az elmúlt szám óta a Tiszán több szép harcsa került terítékre igen szeszélyes eloszlásban, mert amikor megmakacsolta magát akkor néhány napig szinte senki sem fogott, de amikor megfelelõek voltak a körülmények akkor szinte mindenre ráharapott.

Ez a harcsa, de történt itt más is, sajnos a Tisza virágzást megszakította a természet, mert elkezdett repülni a kérész, de a lehûlés miatt abba maradt, azóta viszont tömegesen nem indult meg. Tehát várat magára. A keszegezõknek azt tudom mondani, hogy kevés etetõ anyaggal a napi kvótát könnyedén meg lehet fogni, ami kb. 10 kg-ot jelent.

A következõ jelentõsebb hal, ami izgalmas halfogást rejt, a ponty. Van a mi részünkön is telepített 2-3 kg-os, de megtalálható az igazi tiszai nyurga is, azt hiszem akinek volt szerencséje vele összefutni nem felejti, fõleg ha eredményes volt a horgászat, és nem csak az maradt meg, hogy csattant a horgászzsinór. Eredményes horgászatot mindenkinek! A végére pedig egy kis humor:

Orvhorgász, kezében nagy vödör hallal összefut a halõrrel.
- Kérem, ezek itt a saját halaim! Néha kijövök, megúsztatom õket, aztán egyetlen füttyszavamra mind visszaugrálnak a vödörbe.
- Na persze. Mutassa!
Fickó bedobálja a halakat a Balatonba, és vár, vár.
- Mikor hívja már vissza a halakat?
- Miféle halakat? 

Szabó horgászik a Balatonban. Egy idegen férfi ül mellette és már 3 órája figyeli, hogy fog-e halat. Szabó egyszer csak kifakad:
- Már 3 órája figyel. Maga miért nem horgászik?
- Nincs hozzá türelmem. 

-Miért ilyen ideges?
-Mert horgászom.
-Azt hittem, az nyugtat.
-Igen. De csak azt, akinek van horgászengedélye.   

Kovács Attila

<< vissza